Nyt brilledesign realiseres gennem 3D-print i titanium
En serie af brillestel produceret i 3D-printet titanium har givet nye design- og produktionsmuligheder for en dansk brilledesigner.
Carlottas Village designer og producerer high-end briller med fokus på moderne design og de fremmeste produktionsteknikker. Til en ny brilleserie ønskede virksomheden som de første i verden at producere brillerne som et samlet emne ved brug af 3D-print i titanium.
- Igennem de sidste fem år har vi benyttet 3D-print i vores udvikling af prototyper, især af plast, som mange brillevirksomheder arbejder med. I udviklingen af et nyt brilledesign, ville vi gerne producere hele stellet gennem 3D-print, og tog derfor kontakt til Teknologisk Institut, da vi vidste, at de kunne printe i titanium, siger Charlotte Leth, direktør i Carlottas Village.
Brillestel i titanium rummer en række fordele i forhold til materialets slidstyrke og lethed, og derudover er det et allergivenligt materiale. Desuden er den nye steltype produceret som ét sammenhængende titaniumstel, hvilket kun er muligt gennem 3D-print.
Lad os hjælpe dig med produktion af 3D-print
- Carlottas Village adskiller sig fra mange af vores eksisterende kunder, idet de sætter de æstetiske krav til deres produkt på linje med funktionaliteten. Dette har betydet et tæt samarbejde, for at opnå det bedst mulige resultat, fortæller Jeppe Skinnerup Byskov, sektionsleder i sektionen Industriel 3D-print på Teknologisk Institut.
Ud over det særlige, sammenhængende steldesign, adskiller brillerne fra Carlottas Village sig fra andre brilledesigns, idet stellet er produceret i Danmark. Dette har virksomheden oplevet positiv respons omkring, både fra distributører og slutforbrugere. Desuden kan det overskydende pulver fra 3D-printprocessen genbruges og er derfor med til at mindske spild af materialerne og bidrage til en mere bæredygtig produktion.
- Vi er meget glade for vores samarbejde med Teknologisk Institut, for på nuværende tidspunkt er vi ikke selv som virksomhed i stand til at producere briller på denne måde. Hvis vi på et tidspunkt vil opskalere vores produktion, vil vi overveje at investere i vores egen 3D-printer, men i dag er dette samarbejde den perfekte løsning for os, siger Charlotte Leth.
Se hvordan vi kan hjælpe dig med 3D-print
Center for Produktudvikling på Teknologisk Institut har arbejdet med industrielt 3D-print siden 1989, og i 2007 kunne centret som de første i Danmark 3D-printe emner i en række metaller.