Øget produktivitet og forbedret arbejdsmiljø
Vores vigtigste mål er at øge produktiviteten og forbedre arbejdsmiljøet i danske fødevareproduktioner. Det gør vi gennem innovative projekter, der styrker vores kunder i deres kernekompetencer. Én af måderne til at nå en mere effektiv og miljøvenlig produktion er ved at automatisere produktionslinjerne. I det arbejde har DMRI nogle af sine største ekspertiser, og vi har unikke kompetencer, der gør os i stand til at udvikle og indkøre automatiseringsløsninger fra start til slut. Det foregår i tæt samarbejde med kunder, samarbejdspartnere, branchenetværk m.m.
Vi er fundamentet for, at fødevareindustrien i Danmark kan gøre nytte af innovative modeller, der kan effektivisere og optimere produktionen. Det vil betyde, at disse fødevarevirksomheder kan stå stærkere i konkurrencen med udenlandske virksomheder. Det handler derfor også om fastholdelse af danske arbejdspladser, og for os er det vigtigt at satse på innovation, grønne løsninger og ressourceeffektivitet i dette arbejde.
I arbejdet med at udvikle nye automatiserede løsninger gør vi brug af vores store netværk i branchen, der gør os i stand til at foretage feltafprøvninger og gennemføre nødvendige test i praksis. Vores indgående proceskendskab og omfattende tekniske viden gør, at vi er en eftertragtet samarbejdspartner til effektiviserings- og arbejdsmiljøprojekter. Hvad vores projekter nærmere har omfattet, kan du læse mere om nedenunder. Desuden kan du læse om specifikke projekter, der giver et nærmere indblik i vores arbejde.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?
- Udvikling af maskiner og robotter, der reducerer omkostninger og forbedrer arbejdsmiljøet
- State-of-the-art teknologi som vision, sensorteknik, ultralyd m.m. til udvikling af automatiseringsløsninger
- Udvikling af nye materialer til skærende værktøjer
- Hygiejnisk design af fødevareudstyr
- Udvikling af in-line proces og hjælpeudstyr
Case: