Procesudvikling - fødevarer
Procesudvikling i fødevareindustrien
Hos Teknologisk Institut samarbejder vi med fødevareindustrien om udvikling af nye kompetencer indenfor procesudvikling.
I udviklingen af nye processer er det afgørende at levere fødevareprodukter af højeste kvalitet, der overholder standarder og regler, samtidig med at de forbliver konkurrencedygtige på markedet. Få hjælp til at optimere dine produktionsprocesser, reducere omkostninger og minimere spild.
Har du brug for rådgivning eller adgang til laboratorie eller pilotfaciliteter i forbindelse med procesudvikling – så kontakt os.
Oversigt over muligheder:
Mikroindkapsling og stabilisering
Gennem mikroindkapsling kan fødevareingredienser stabiliseres, så de ikke påvirkes af ændringer i eksempelvis temperatur, pH eller lys. Funktionaliteten kan modificeres, så eksempelvis sundhedsfremmende ingredienser smagsmaskeres, og aktivstoffer frigives på det rigtige sted og tidspunkt. Læs mere her.
Forbedring af pulveregenskaber
Hos Teknologisk Institut har vi erfaring med overflademodificering af pulvere for hurtigere opløsning, forbedret dispergering mv. Igennem procesudvikling kan man opnå bedre anvendelse af et pulverprodukt i flere/andre applikationer og bedre mulighed for inkorporering i fødevarer. Læs mere her.
Tørring
Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe med at optimere tørreprocesser, samt at anvende tørring på nye produkter. Læs mere her.
Pulveregenskaber
Mange procesoptimeringer er enten afhængige af eller påvirker pulveregensaber. Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe med at analysere både pulver og partikelegenskaber. Læs mere her.
Formaling
Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe med at formale dine råvarer eller færdigvarer både i laboratorie og industriel skala. Læs mere her.
3D fødevareprint
3D printteknologien er på vej ind i fødevarebranchen og med teknologien kommer nye muligheder for fremstilling af innovative fødevarer. Teknologien tilbyder helt nye muligheder, både ved fremstilling af traditionelle fødevaretyper på en ny måde samt ved udvikling af helt nye fødevarer og anretninger. Teknologisk Institut råder over to fødevareprintere, som kan anvendes når nye koncepter skal udvikles og afprøves. Læs mere her.
Olie- og fedtprocessering
Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe med at optimere oliebaserede fødevarer ved eksempelvis brug af oleogelatorer og emulgatorer. Vi kan også analysere vigtige parametre såsom fedtsammensætning og oxidativ stabilitet. Læs mere her eller her.
Ekstraktion og oprensning
Teknologisk Institut kan hjælpe med at optimere ekstraktionsprocesser og presse olie fra råvarer og kan udføre eksempelvis membranfiltrering og destillation i laboratorieskala. Læs mere her.
Læs mere:
- CASE: Øget forståelse af pulver
- CASE: Gulerødder i kamp mod kræft
- Produktudvikling af fødevarer
- Skræddersyede produktudviklingskurser