Produktion med 3D-printede sprøjtestøbeforme
Additive manufacturing (AM) har betydet en revolutionerende tilgang til både prototyper og produktion for industrien. Med en nyindkøbt 3D-printer, giver Teknologisk Institut nu virksomheder mulighed for at afprøve nye produkter gennem denne teknologi.
Det er nu muligt at printe forme, som kan anvendes direkte i industrielle sprøjtestøbemaskiner.
Formene kan printes, så de enten kan anvendes flere gange eller er i opløseligt materiale som engangsforme - dvs. én form pr. emne. Dette giver en design-frihed, som ikke tidligere er set i forhold til sprøjtestøbte emner.
En anden fordel ved at anvende denne metode, er at du kan anvende stort set alle materialer lige som i alm. sprøjtestøbning. I forhold til prototyping, hvor det er emnet, der printes, undgår du desuden, at emnet bliver bygget op lag for lag. Dette resulterer nemlig i forskellig styrke langs med hvv. på tværs af lagene.
Produktionsmetoden kan bruges et forløb, hvor der laves prototyper samt produktion i skala på op til ca. 1.000 emner. Dyre indkøb til CNC-producerede sprøjtestøbeforme undgås, hvilket giver rigtig god mening, særlig hvis produktdesignet ikke ligger helt fast.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?
- Vi tilbyder at teste dit produkt af til denne produktionsmetode. Typisk fremstiller vi en 3D-printet form og sprøjtestøber emnet.
- Sparring i forhold til produktdesign (indledningsvist og undervejs)
- Fremstilling af 3D-printet sprøjtestøbeform
- Sprøjtestøbning i forme
- Produkttest (fx trækstyrke, acceleret ældning og kontrol af tolerancer)
Case
Links
- Sprøjtestøbning
- Akkrediteret prøvning af materialer
- Udvikling af plastprodukter
- Kvalitetssikring af plastprodukter
- Center for Industriel 3D-print