Rigtools afdækker 3D-print teknologier

Morten Lisberg Jørgensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 62.

Handsker og arm på arbejdsbord

Rigtools afdækker 3D-print teknologier

Den danske virksomhed Rigtools fik hjælp fra Teknologisk Institut til at afprøve ny 3D-print-teknologi og undersøge materialer for at optimere virksomhedens produktion. Det skete i et MADE Demonstrationsprojekt, og virksomheden fik udviklet en tæt-på-færdig prototype - nu leder man efter en partner, så prototypen kan blive printet og testet.

Rigtools fremstiller specialkonstrueret værktøj til borerigge verden over, og man har oplevet udfordringer ved at optimere udstyr og maskiner.

Derfor undersøgte virksomheden i et MADE Demonstrationsprojekt mulighederne inden for 3D-print.

I projektet ønskede SMV’e, der har hovedkontor i Randers, at producere en komponent i titanium.

Projektet har hjulpet Rigtools med at indkredse de mange muligheder der er inden for 3D-print. I samarbejde med Teknologisk Institut har produktionsvirksomheden fået udviklet et design på en prototype.

Vi har været glade for at være en del af det her MADE-projekt. Det har givet os nogle muligheder for at udvikle teknologi og undersøge materialer, som vi ellers ikke har mulighed for

- Per Krogh, Rigtools

Tæt på færdig prototype

- Vi har fået et design på en prototype, som er 95 procent i mål. Det, vi arbejder med nu, er at finde en helt rigtig printteknologi og partner til at printe vores prototype, lyder det fra Per Krogh, CTO og grundlægger af Rigtools.

En af de metal 3D-print teknologier, som Rigtools har undersøgt, er ’Laser Powder Bed Fusion’. Denne teknologi anvender pulver som printmateriale, og pulveret smeltes sammen med laser.

- Nogle af fordelene er, at det er en meget moden teknologi, som har nogle rigtig gode mekaniske egenskaber, forklarer Morten Lisberg Jørgensen, konsulent hos Teknologisk Institut.

Den primære udfordring, som Rigtools står tilbage med, er at det kan blive en udfordring at finde en partner, der har en tilstrækkelig stor maskine, der kan 3D-printe emnet.

Om MADE Demonstrationsprojekt

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet sammen med Teknologisk Institut eller en anden dansk GTS får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.

Det kan både være inden for materiale eller produktion. Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter. 

MADE Demosntrationsprojekter er gjort mulige med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Artiklen er oprindeligt offentliggjort af MADE her