ROBOTBRAG 2024! Find din rute med robotter

Kathrine Viskum Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 73.

ROBOTBRAG 2024 hos Teknologisk Institut

ROBOTBRAG 2024! Find din rute med robotter

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med robotteknologi - og hvordan du bedst når i mål med ambitionerne. Kom gratis til ROBOTBRAG og DIRA Business den 30. maj 2024 klokken 09.00-16.00 hos Teknologisk Institut i Odense.
 

  • Oplev nutidens og fremtidens robotter

  • Kom i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe jer med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed

  • Mød et hav af leverandører til DIRA Business - et udstillingsvindue for robotbranchen

  • Netværk med de vigtigste aktører i robot-Danmark

  • Find den rette vej i robotlandskabet med nyeste viden om robotter på vores forskellige konferencespor

... og meget mere!
 

-

Find din rute med robotter

Robotter og automatisering står højt på agendaen i danske virksomheder, men mange virksomheder efterspørger viden, om hvad der kan lade sig gøre, og hvordan de når i mål.

Forsyningskriser, klimaforandringer og kunstig intelligens i raketfart. Der er mange forskellige dagsordener og nye lovgivninger, som skal tages i betragtning, når man træffer investeringsbeslutninger om robotteknologi. Beslutninger, som også kræver, at man har et opdateret billede af, hvad robotteknologi er i stand til anno 2024.

Torsdag den 30. maj 2024 inviterer Teknologisk Institut og DIRA derfor danske virksomheder til den årlige robotfest ROBOTBRAG

Du kan her få syn for morgendagens produktions- og robotteknologi, starte en dialog med uvildige automationsspecialister, møde robotindustriens førende udviklere og forhandlere. Altsammen for inspirere Danmarks virksomheder med robotteknologiens mange muligheder og gevinster – og ikke mindst at hjælpe dig med at finde den rette vej i robotlandskabet, så du undgår faldgruberne.

Som noget nyt i år har Teknologisk Institut inddelt sine tre robotinnovationshaller efter en række udvalgte temaer, hvorudfra de står klar til at inspirere og rådgive: Robotter til produktion (og genfremstilling), hospitaler, forsvar, rumfart og andre opgaver uden for fabriksgulvet.

Fredag den 31. maj 2024 fortsætter robotfesten - dog med en lidt lavere gennemsnitsalder

Her kan elever fra folkeskoler og erhvervsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet tanke inspiration til ROBOTBRAG-læringsdag, hvor også robotvirksomhederne kan møde fremtidens arbejdsstyrke.

Vi ser frem til en robotfest med dig som gæst!

 

-

Udover at kunne gå på optagelse blandt et hav af robotinstallationer, byder dagen også på et væld af konferenceoplæg, hvor både eksperter og virksomheder vil dele viden og erfaringer.

Herunder kan du få et overblik over de tidsspecifikke aktiviteter (med forbehold for ændring). Klik på overskrifterne for at læse mere.



Åbningskonference

Sted: Pyramidebygningen, Forskerparken

09.15–10.15 | Officiel åbning af ROBOTBRAG 2024

Bang! Så er vi i gang. Centerchef Henrik Jacobsen fra Teknologisk Institut og bestyrelsesleder Michael Nielsen fra DIRA byder velkommen til et brag af en dag med viden, inspiration og morgendagens robotteknologi.

Direktør Peter Trillingsgaard fra DI Produktion får herefter ordet og sætter scenen for den virkelighed, som virksomheder befinder sig i 2024 – og hvordan robotteknologien kan bidrage til at løse mange af deres udfordringer.

Inden de forskellige konferencespor for alvor slippes løs, vil du også nå at høre eksempler på virksomheder, hvor en nedskrevet robotstrategi har hjulpet dem udenom en række faldgruber i deres automationsrejse.

Konferencespor 1 | Fremtidens produktion set med robotbriller

Sted: Pyramidebygningen, Forskerparken

10.25–11.25 | Krav til morgendagens bæredygtige produktion

Industrivirksomheder står overfor en række udfordringer, når det kommer til klimaaftryk. Francois Picard og Trine Boje Røgild fra Teknologisk Institut giver et overblik over de krav og regler (for eksempel ecodesignkrav og det kommende digitale produktpas), som er på vej inden for bæredygtighed – og hvordan du allerede i dag kan begynde at gøre din virksomhed klar til den nye måde at tænke og planlægge jeres produktion.

11.30–12.30 | Fremtidens produktion: Find din rute med robotter

Hvilke teknologier er på vej, og hvordan ser fremtidens produktion ud? Carsten Panch Isaksen, Karsten Ahrentsen og Thomas Kroman fra Teknologisk Institut præsenterer nogle af de nyeste robotteknologiske byggeklodser og tendenser, samt hvordan man kan arbejde strategisk med indføring af nye teknologier, som kan hjælpe din produktionsvirksomhed med at blive mere konkurrencedygtig, cirkulær og klar til fremtiden.

12.30–12.50 | Pause

12.50–13.50 | Nye EU-regler på vej: Hvad betyder det for automatisering i din virksomhed?

EU har arbejdet på højtryk og barsler med flere lovforslag, som skal være med til at regulere det digitale Europa. Lovforslag og love som NIS2, AI Act, Cyber Resilience Act og maskinforordningen har og får alle en betydning for produktionsvirksomheder i Danmark.

Christian Skov fra Teknologisk Institut danner et helikopterperspektiv, og ser på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal forberede din produktion til de nye krav. Herudover vil Morten Kühnrich fra 4xRobots komme med eksempler på deres arbejde med cybersikkerhed.

14.00–15.00 | Kunstig intelligens i din produktion – potentialer og udfordringer

AI-bølgen skyller ind over de fleste brancher i disse tider, men hvordan kan man som produktionsvirksomhed gøre god brug af teknologien? Simon Aagaard Enni og Ulrik Hvidberg Nielsen fra Teknologisk Institut deler et overbliksbillede af de største potentialer og udfordringer.


Konferencespor 2 | Robotter uden for fabriksgulvet

Sted: Mødelokale F.2.1 (Innovatarium), Teknologisk Institut

10.25–11.25 | Nye robottrends og teknologier – og hvordan du kan navigere i det teknologiske landskab

Vi udforsker sammen de mest spændende robotteknologiske trends og seneste fremskridt i nye domæner og brancher. Jens Martinus Pedersen og Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut krydrer denne robotteknologiske tour de force med en håndfuld praktiske råd til, hvordan virksomheder kan navigere i det komplekse teknologiske landskab og tilpasse deres strategier til disse nye teknologier.

11.30–12.30 | Robotteknologiske muligheder for inspektions- og vedligeholdsopgaver

Hvad end du inspicerer hegn eller vedligeholder vindmøllevinger, så rummer robotteknologi nogle spændende muligheder. Kasper Jeppesen fra Teknologisk Institut tegner et billede af, hvad der findes af teknologier, og hvad der i dag kan lade sig gøre, når det handler om at automatisere ensformige, risikable og tidskrævende inspektions- og vedligeholdsopgaver. Herudover vil Per Egholm og Mogens Rubin fra Droneplatform fortælle mere om nogle af sensorteknologier, man kan sætte i spil til forskellige inspektionsopgaver i byggeriet.

12.30–12.50 | Pause

12.50–13.50 | Sådan får du dine medarbejdere med på robotrejsen

Kreativ kraft kommer fra mennesker. Så jo flere af dine kolleger, som skubber på den teknologiske udvikling – jo hurtigere når I et godt resultat. Det er ikke nemt – men vigtigt – at få alle medarbejdere med på automationsrejsen. Hør og lær af, hvordan andre virksomheder inddrager medarbejdere i udvikling og drift af automation og robotter, når Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut gør dig klogere i selskab med Rasmus Borre Jansson fra Danfoss og Mathias Kirkegaard fra Topsoe.

14.00–15.00 | Logistikautomation – nye domæner, teknologier og barrierer

Robotter og automation til lager og logistik er et felt i rivende udvikling. Johan Laursen fra Teknologisk Institut giver dig indblik i, hvordan tilgangen til robotteknologi er anderledes, når man skal tænke "mobilt" og uden for fabriksgulvet.

Karsten Holt og Sigurd Lazic Villumsen fra VELUX inspirerer herefter med et konkret eksempel på, hvordan vinduesproducenten kombinerer indendørs og udendørs transport med samme AGV.

Endeligt vil Jakob Skødt Larsen fra BESTSELLER også fortælle om tøjvirksomhedens prisvindende, fuldautomatiske lagersystem med 79 robotter, der "kravler" op ad lagerreolerne for at hente og aflevere kasser med forskellige produkter til de medarbejdere, som plukker varerne.

15.10–16.00 | Fjernstyret robotteknologi - når menneskehænder ikke er en mulighed

Hospitaler. Laboratorier. Det ydre rum. I alle disse – og mange andre – tilfælde har man brug én ting: Robotter, som kan operere uden indgriben fra menneskehænder. Kristian Skaarup fra Teknologisk Institut ser på udviklingen af fjernstyret robotteknologi – og hvilke muligheder det giver i flere forskellige scenarier og brancher.

Herudover vil Henrik Hegelund Louw fra Novo Nordisk, fortælle mere om hvorfor robotter giver mening ud fra en farmaceutisk betragtning, samt give et eksempel på hvorledes et fjernstyret robotkoncept kan bruges i farmaceutisk industri.


Konferencespor 3 | DIRA Teknologiprisen 2024

DIRA Teknologiprisen uddeles hvert år til et nyt og unikt produkt, som er et resultat af udnyttelse af ny teknologi. Gennem den gode historie skal DIRA Teknologiprisen øge kendskabet til nye teknologiske muligheder og inspirere robot- og automationsbranchen til udvikling af nye, innovative produkter.


Årets tre nominerede virksomheder vil her præsentere deres produkter forud for prisoverrækkelsen til DIRAs festmiddag om aftenen.

Sted: Mødelokale F.1.1 i Hal 1, Teknologisk Institut

10.30–10.35 | Velkommen

10.35–11.00 | Blue Atlas Robotics præsenterer Sentinus

11.00–11.25 | Mikkelsen Innovation præsenterer FASTSEWN

11.25–11.50 | Wheel Restore Company præsenterer fælglakeringsmaskine

11.50–12.00 | Tak for nu

Læs mere om de tre nominerede teknologier her »


Åbning af Space Robotics Lab

Sted: Hal 1, Teknologisk Institut

12.30–12.50 | Officiel åbning af Space Robotics Lab

Teknologisk Institut indvier Space Robotics Lab - et nyt robotlaboratorium, som skal imødekomme den stigende efterspørgsel for robotteknologi til rummet samt sætte Danmarks styrkeposition inden for robotter yderligere i spil på området.

Teknologisk Institut har allerede været en del af udviklingen af en robotarm til opsamling af jord- og klippeprøver på Mars som en del af ESA-bidraget til den NASA-ledede Mars Sample Return-mission, og Instituttet er i skrivende stund i gang med at udvikle en beskyttende beklædning – et såkaldt smart skin – til robotarme, som skal bane vej for flere robotter i rummet.

Besøgende vil i det nye laboratorium blandt andet kunne se, hvordan mobile robotter kan designes for at kunne overleve i hårde miljøer som rummet. Ligeledes vil der være eksempler på, hvad danske virksomheder allerede har leveret til den internationale rumstation eller andre rummissioner. De besøgende vil derudover kunne se eksempler på, hvordan en robotarm kan bruges på en rumstation, og se, hvordan 3D-print kan bruges til at fremstille avancerede dele til rummissioner i printet metal.


StartUp Walk-In - for robotiværksættere

Sted: Startup-teltet

14.00–16.00 | StartUp Walk-In
Mød Capra Robotics, som vil revolutionere brugen af udendørs mobile robotter

Går du med en iværksætter i maven, og har du en innovativ robotteknologisk idé? Eller er du blot nysgerrig på, hvad der rører sig på det robotteknologiske område? Så er StartUp Walk-In en begivenhed for dig.

Her kan du blandt andre også møde manden bag Capra Robotics, Mads Bendt, som vil dele sin historie og en håndfuld gode råd til livet som robotiværksætter.

Læs mere om arrangementet her

Du kan også downloade programmet her »


Og herunder kan du finde svar på flere praktiske spørgsmål
som hvor, hvornår og hvad med frokost?

 

Åbningstider


Dørene er åbne den 30. maj 2024 i tidsrummet klokken 9:00-16:00


Sted


Teknologisk Institut
Forskerparken 10
5230 Odense M


Parkering


I år har vi en aftale med SDU om brug af parkeringspladsen "PV3" på Fioniavej blot 400 meter fra ROBOTBRAG - en fem minutters gåtur væk. Der vil også være enkelte parkeringsmuligheder ved Forskerparken samt et afmærket, grønt areal ved indkørslen til Forskerparken.


Vær opmærksom på, at parkering er ikke tilladt på andre grønne arealer, græsrabatten langs Fioniavej eller ved det afspærrede område ved cirkusteltet. Bemærk at vores parkeringsaftale med SDU udelukkende omfatter parkeringspladsen "PV3". Husk at orientere jer grundigt om gældende parkeringsregler.


Hvis muligt, opfordrer vi til at tage cyklen eller køre flere sammen, da der vil være rift om parkeringspladserne.


Hvis I ankommer som en del af en delegation med bus, kan bussen – efter at have sat passagerne af – parkeres ved "Odense Parkering Syd", Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S.

Download kort over parkeringsområder »


Offentlig transport


Hvis du tager letbanen til stationen "Parkering Odense Syd", vil der være en minibus, der fragter besøgende frem og tilbage i intervallet:


08:00-16:20 - cirka hvert 20. minut.


Busstoppestederne vil være markeret med et beachflag og et skilt.


Kommer du med tog til Odense Banegård, kan du tage letbanen til ovennævnte letbanestation, og derfra minibussen.



Mad og drikke


Vi serverer gratis baristakaffe og brunsviger, og der vil være mulighed for at købe frokost i en madbod, hvis sulten når at melde sig.


Vores tre madboder sælger gastrotoasts, hotdogs, kyllingeburgere og pokébowls.


DIRA-festmiddag


I forlængelse af ROBOTBRAG og DIRA Business inviterer DIRA til festmiddag den 30. maj 2024 klokken 17:00-21:30 på Artemisia ved DOK5000.


Her vil robotbranchen mødes til et festligt arrangement i automationens tegn, hvor du har rig mulighed for at netværke med dine kollegaer og fremtidige samarbejdspartnere.


Det er også her, at DIRA Teknologiprisen 2024 vil blive overrakt til en virksomhed, som har udviklet et nyt og unikt produkt.


Festmiddagen koster 995 kroner (eksklusiv moms), og tilmelding er bindende pr. 1. maj 2024.


For henvendelser vedrørende DIRA-festmiddag kontakt Stine Jensen på stjn@teknologisk.dk.

Tilmeld dig DIRA-festmiddag her »


Pressehenvendelser

​​

Niels Tradsfeldt
Chefkonsulent
72 20 27 69
ntt@teknologisk.dk


 

 

-


 

-