Sensorisk vurdering af fisk og fiskeprodukter
På Teknologisk Institut findes et ISO-standardiseret og fødevaregodkendt sensorisk laboratorium med et tilknyttet sensorisk trænet dommerpanel.
Har du brug at få sensorisk testet dine produkter i forbindelse med optimering af recepter eller produktion, fremstille produktprototype eller vurdere udnyttelse af sidestrømme.
Et professionelt sensorisk smagspanel kan
- Beskrive og kvantificere produkternes mest fremtrædende karakteristika
- Forskelsteste ved ændring af fx procesforhold eller råvareleverandør
- Sensorisk holdbarhedstest (evt. med sammenkobling af mikrobiologiske analyser)
- Vurdere produkter under en produktudviklingsfase og derved guide udviklingen (evt. afprøvning af recepter i pilot)
Vores panel har mange års erfaring med ISO 4120 Triangel test og ISO 13299/ ISO 4121 sensorisk profilering. Panel og laboratorium er akkrediteret under DANAK.
Panelet har medvirket i optimeret anvendelse af en sidestrøm fra fiskeindustrien. Sidestrømmen undergik forskellige processeringstrin bl.a. med det mål at fjerne off-flavour. Panelet vurderede effekten af de forskellige processer, og de sensoriske data blev afsættet for næste trin i optimeringen.
Reference
Aker BioMarine Understory AS has been working with the sensory panel at DTI for several years, being very satisfied with the overall competence and diligence of the sensory panel at DTI. Through excellent guidance and communication, our research needs are translated into sensory evaluations, delivered in a swift and timely manner.
Diana Lindberg, Principal scientist, Aker BioMarine Understory AS.