Skræddersyede 3D-printede medbringere til SR Packs modulbånd

Brian Lykke Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 58.

Fødevaretransportbånd

Skræddersyede 3D-printede medbringere til SR Packs modulbånd

SR Pack bygger pakkerimaskiner til fødevareindustrien - og de havde en udfordring med en medbringer til deres transportbånd. Med 3D-print og hjælp fra Teknologisk Institut blev den udfordring løst.

Pakkemaskiner fra SR Pack bruges til emballering og håndtering af produkter i fødevareindustrien - især brød, hvor SR Pack primært servicerer de større industribagerier.

3D-print er interessant for os, fordi vi bygger højteknologiske maskiner, og 3D-print udvikler sig hurtigt - og det gør vi også.

- Heine Sønderskov, SR Pack

Maskinerne fra SR Pack er skræddersyede løsninger, og virksomheden så et potentiale i at bruge 3D-print til nogle af komponenterne. I dette tilfælde har de brugt 3D-print til at lave en medbringer, der er indbygget i et modulbånd til at rejse produkterne op og flytte dem efter kundens ønsker.

I videoen herunder fotæller indkøber hos SR Pack, Heine Sønderskov, om oplevelserne med 3D-print og samarbejdet med Teknologisk Institut. 

Bedre udseende - og bedre planlægning

Årsagen til at vælge en 3D-printet komponent var, at SR Pack ikke var helt tilfreds med udseendet af deres eksisterende medbringer. Den havde to farver og var limet sammen, så den 3D-printede version tilbød et pænere udseende, der matchede maskinernes udseende. Derudover giver den 3D-printede version meget større designfleksibilitet, så SR Pack kan forme medbringeren, som de vil, uden at være begrænset af tilgængelige komponenter.

En anden udfordring med den oprindelige medbringer var, at den involverede mange håndteringsprocesser. Den skulle leveres fra flere leverandører, og SR Pack var afhængige af, at disse leverandører leverede til tiden - og når delene så ankom, skulle de også samles.

Fordelen ved at bruge 3D-print er, at SR Pack reducerer ventetid. Så i stedet for at vente på, at dele bliver leveret, kan man bestille dem på forhånd og ikke bagefter.

- Økonomisk set er den 3D-printede udgave måske ikke den billigste, men når man tager højde for det samlede tidsforbrug i monteringen, inklusive frem og tilbage af parter, er det klart en fordel for os at benytte den 3D-printede model, siger Heine Sønderskov, indkøber hos SR Pack.

3D print er en del af fremtiden

Nu begynder SR Pack at se flere muligheder for at bruge 3D-print - især efter at Teknologisk Institut har været inde over og fremhævet en række fordele og muligheder. Så teknologien er nu en del af værktøjskassen, når SR Pack leder efter løsninger, der kan hjælpe virksomheden med at udvikle og forbedre sine produkter.​

Samarbejdet med Teknologisk Institut har været rigtig godt med god sparring og udveksling af ideer, og vi har fået nogle rigtig gode dele - især fordi de er udfordrende at printe med meget fine tolerancer. Så det har været en rigtig god proces.

- Heine Sønderskov, SR Pack