Teknologi Due Diligence – forudse uforudsete risici

Søren Sejer Donau

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 17.

Header til Teknologi Due Diligence

Teknologi Due Diligence – forudse uforudsete risici

Moderne virksomheder og teknologiske infrastrukturer bliver mere og mere komplekse. Det øger risikoen for skjulte risici ved større opkøb og investeringer i teknologi, integrationer eller virksomheder. Med et Teknologi Due Diligence forløb afdækker vi den tekniske risici af din investering, så du rustes til at træffe bedre informerede beslutninger, der minimerer risiko og beskytter din investering på lang sigt.

Hvordan vurderer du de operationelle risici forbundet med en virksomhed? Validerer en teknologis robusthed og skalerbarhed? Eller sikrer dig at en teknologi er konkurrencedygtig? Det er nogle af de spørgsmål, vi ofte bliver mødt med.  

Med en dybdegående gennemgang forud for  din investering, sikrer du bedre, at din virksomhed sætter penge i aktiver, der er tilpasset nutidens og fremtidens behov.

Hvad er Teknologi Due Diligence?

Teknologi Due Diligence (TDD) er en grundig evaluering af en teknologi og/eller en virksomheds teknologiske infrastruktur, systemer, processer og strategier. Formålet er at identificere eventuelle tekniske problemer, muligheder eller behov for vedligeholdelse, som kan påvirke aktivets tilstand, funktionalitet eller værdi.

Forestil dig at du gerne vil købe et hus. Før du køber det, vil du gerne vide, om huset gemmer på skjulte problemer eller ting, der skal repareres. Så du hyrer en ekspert til at gå huset igennem – fra top til tå. Hvis eksperten finder problematikker, kan du bruge informationen til at beslutte, om du stadig vil købe huset, om du skal forhandle om prisen eller kræve, at sælgeren løser problemerne inden salget.

Teknologi Due Diligence fungerer lidt på samme måde. Hvis din virksomhed ønsker at foretage større investeringer eller opkøb, udfører specialister fra Teknologisk Institut en TDD, så du kan træffe velinformerede beslutninger baseret på den faktiske tilstand af de involverede aktiver. Det er en forsikring af din investering, som skal sikre, at aktiverne forbliver værdifulde på lang sigt.

Billede til TDD

Forebyg skjulte risici med Teknologi Due Diligence

Teknologi Due Diligence er en af en række metoder, din virksomhed kan benytte til at få indblik i et aktiv. Når det kommer til større investeringer, opkøb eller komplekse teknologier, skiller TDD sig dog ud ved sin mere objektive, specialiserede og langsigtede tilgang.

Et TDD-forløb udføres af specialister fra Teknologisk Institut med lige dele forretningsforståelse og dyb kemisk materialeviden, der går på tværs af erhverv og værdikæder. Det sikrer, at din virksomhed får en dybdegående og mere nøjagtig vurdering af investeringens tekniske tilstand samt en øget mulighed for at opdage risici og potentialer, som muligvis var usynlig for virksomheden selv.    

Et TDD-forløb er således relevant for virksomheder som ønsker:

  • Risikominimering: Da metoden hjælper med at identificere potentielle risici ved et aktiv. Dette giver din virksomhed mulighed for at håndtere problemer på forhånd eller justere en beslutning om at købe eller investere.
  • Bedre beslutningsgrundlag: Eftersom metoden giver en grundig forståelse af den tekniske tilstand af et aktiv, kan din virksomhed træffe mere informerede beslutninger om køb, investeringer eller strategier. 
  • Forhandlingsposition: Hvis tekniske problemer opdages under et TDD-forløb, kan din virksomhed bruge disse opdagelser som grundlag for forhandlinger om pris eller vilkår.
  • Planlægning og budgettering: Da metoden danner et mere præcist billede af de potentielle omkostninger og investeringer, der kan være nødvendige for at vedligeholde eller forbedre det aktiv, din virksomhed ønsker at købe eller investere i.

Fra inspektion til beslutningstagen – sådan foregår et TDD-forløb

Et Teknologi Due Diligence forløb varetages af erfarne specialister i produkt- og materialekemi fra Teknologisk Institut. Et typisk forløb tager omtrent 1 uge, og opdeles i tre faser:

1. Opstartsmøde:

Teknologisk Institut starter hvert TDD-forløb med et opstartsmøde. Vi dykker ned i den potentielle investering og identificerer i fællesskab det eller de forbehold, som din virksomhed gerne vil have undersøgt forud for et køb.

2. Undersøgelse og vurdering:

Herefter indsamler Teknologisk Institut relevante oplysninger om de opstillede forbehold (via. observationer, interviews, dokumentation og brancheindsigt) og udfører en omfattende undersøgelse af det interessante aktiv. Baseret på inspektioner og dokumentanalyse evaluerer specialister herefter den tekniske tilstand af aktiverne - potentielle risici, problemer og muligheder.   

3. Gennemgang af konklusioner:

På et kort møde præsenterer specialister fra Teknologisk Institut forløbets fund, identificerer risici og fremlægger eventuelle nødvendige handlinger. Din virksomhed kan herefter benytte de opnåede resultater til at træffe informerede beslutninger om køb, investeringer eller strategiske planer. Eventuelle nødvendige justeringer i pris eller vilkår kan også justeres på baggrund af forløbets oplysninger.

Den efterfølgende proces

Har din virksomhed brug for yderligere gennemgang af de identificerede tekniske risici, anbefalinger og omkostningsestimater? Eller ønsker du hjælp tackle de definerede fund? Så tøv ikke med at række ud, vores specialister står klar til at guide dig i mål.

Kontakt os

Kontakt Teknologisk Institut og hør mere om, hvordan et TDD-forløb kan hjælpe din virksomhed med at træffe mere informerede beslutninger, minimere risici og beskytte din investering på lang sigt.