Tilstopningstest - Test af afløbsrender

Allan Rosenberg Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 29.

Billedet viser vand løbe hen over en metalplade og ned i en afløbsrende. Vandet er tilsat hårfibre for at simulere en tilstopning.

Tilstopningstest - Test af afløbsrender

Teknologisk Institut kan nu tilbyde vores kunder en akkrediteret tilstopningstest i henhold til standarderne EN1253-7 og EN1253-8.

Tilstopningstesten er beregnet til afløbsrender med:

  • Mekanisk lukning
  • Kombineret mekanisk lukning og vandlås

Testen består i at udsætte afløbsrenden for flere cyklusser for at fastslå, hvordan den reagerer over tid.

En væskeblanding af syntetisk badeværelsesgråvand fremstilles. En blanding af kunstige hår, korte og lange fibre, tilsættes til gråvandet på testbænken og cirkuleres gennem afløbsrenden i et defineret antal cyklusser. Ved afslutningen af testen udføres en test for trykmodstand og lugttæthed.

 

Krav i forhold til standarden:

Afløbsrenderne og deres komponenter må ikke vise synlig deformation eller skader, der kan påvirke deres egnethed til brug / som påvirker deres funktion (lugttæthed og modstand mod tryk). Efter testen skal de funktionelle egenskaber opretholdes. Afløbsrenden skal overholde 4.4.1 og 4.9.1.1.