Udstyrsoversigt: Fremstillingsprocesser til Fødevarer
Hvis du har brug for udstyr til analyse eller processering af dine ingredienser eller produkter, har vi gjort det nemt for dig. Vi har samlet en oversigt over noget af vores udstyr og dets specifikationer, så du hurtigt kan afgøre, om vi kan hjælpe med at løse din udfordring. Er du interesseret i at få assistance eller adgang til vores udstyr, kan du nemt anmode om at blive kontaktet ved at klikke på knappen nedenfor.
Udfyld her og bliv ringet op af en specialist
Udstyrsoversigt:
Vandaktivitet
Står I overfor problemer med mikrobiologisk stabilitet, kemisk nedbrydning, ændringer i tekstur eller sensorisk kvalitet i dine fødevareprodukter? Det er afgørende at finde den rette løsning for at sikre produkternes kvalitet og holdbarhed.
En vandaktivitetsmåler kan hjælpe med at kontrollere aw-værdierne, hvilket kan bruges til at forhindrer vækst af mikroorganismer og minimerer kemiske reaktioner. Dette kan føre til at sikrer en optimal tekstur og bevarer smag og aroma. Ved at justere aw kan man også forlænge produktets holdbarhed og udvikle nye produkter med ønskede egenskaber.
Vi tilbyder vandaktivitetsmålinger til forståelse eller optimering af dine produktionsprocesser. Vores udstyr hjælper med at evaluere og kontrollere vandaktiviteten effektivt, hvilket sikrer produktsikkerhed og kvalitet. Derudover tilbyder vi rådgivning fra vores fødevareeksperter for at opnå den bedste løsning for netop jeres produkt. Desuden har vi adgang til andet analyseudstyr, der kan bruges til at opnå en endnu bedre forståelse af jeres produkt og dermed den bedste løsning på problemer.
Blandt andet:
En vandaktivitetsmåler kan hjælpe med at kontrollere aw-værdierne, hvilket kan bruges til at forhindrer vækst af mikroorganismer og minimerer kemiske reaktioner. Dette kan føre til at sikrer en optimal tekstur og bevarer smag og aroma. Ved at justere aw kan man også forlænge produktets holdbarhed og udvikle nye produkter med ønskede egenskaber.
Vi tilbyder vandaktivitetsmålinger til forståelse eller optimering af dine produktionsprocesser. Vores udstyr hjælper med at evaluere og kontrollere vandaktiviteten effektivt, hvilket sikrer produktsikkerhed og kvalitet. Derudover tilbyder vi rådgivning fra vores fødevareeksperter for at opnå den bedste løsning for netop jeres produkt. Desuden har vi adgang til andet analyseudstyr, der kan bruges til at opnå en endnu bedre forståelse af jeres produkt og dermed den bedste løsning på problemer.
Blandt andet:
- Vapor Sorption Analyser
- Fysisk og kemisk karakterisering
- Klimaskabe til holdbarhedsstudier
- Der skal bruges ca. 1 g prøve pr. analyse.
Densitet – herunder bulk og stampet (tapped)
Pulverdensitet påvirkes af flere faktorer, herunder håndtering, transport og opbevaring. Uden præcise målinger af både bulk densitet (løst pakket pulver) og tapped densitet (komprimeret pulver) kan det være svært at forudsige, hvordan pulveret vil opføre sig under forskellige forhold. Det kan føre til problemer som uforudsigelig flydeevne, vanskelig dosering og ineffektiv opbevaring, hvilket kan påvirke produktkvaliteten og processerne.
Måling af både bulk densitet og tapped densitet giver værdifuld indsigt i, hvordan pulvervolumen ændres under transport eller lagring. Disse målinger hjælper med at forstå, hvordan pulveret flyder og komprimeres, og muliggør optimering af håndtering og opbevaring af pulverprodukter.
Målingerne udføres med Pharma Test PT-TD300 Tap Density Tester og giver følgende data:
Måling af både bulk densitet og tapped densitet giver værdifuld indsigt i, hvordan pulvervolumen ændres under transport eller lagring. Disse målinger hjælper med at forstå, hvordan pulveret flyder og komprimeres, og muliggør optimering af håndtering og opbevaring af pulverprodukter.
Målingerne udføres med Pharma Test PT-TD300 Tap Density Tester og giver følgende data:
- Bulk densitet
- Tapped densitet
- Carr’s compressibility index
- Hausner ratio
Protein indhold
Står I med udfordringer som behovet for præcis bestemmelse af proteinindhold i fødevarer, optimering af produktkvalitet, eller identificering af ikke-protein kvælstofkilder? Oplever I problemer med at sikre en nøjagtig næringsdeklaration eller at opdage falskmærkning? Vi er klar til at hjælpe med at finde løsninger.
En løsning til at undersøge sådanne problemer kan være brugen af DUMAS-metoden, som er ideel til hurtig og præcis kvantificering af kvælstofindhold. Denne metode er effektiv til at analysere proteinindhold i forskellige typer af fødevarer, hvilket hjælper med kvalitetskontrol og overholdelse af ernæringsstandarder. Med DUMAS-metoden kan I optimere produktionsprocesser, forbedre opskrifter og sikre ensartet produktkvalitet. Dette værktøj er værdifuldt til at forstå, hvordan kvælstofindhold påvirker produktets næringsværdi og kvalitet.
Specifikationer:
En løsning til at undersøge sådanne problemer kan være brugen af DUMAS-metoden, som er ideel til hurtig og præcis kvantificering af kvælstofindhold. Denne metode er effektiv til at analysere proteinindhold i forskellige typer af fødevarer, hvilket hjælper med kvalitetskontrol og overholdelse af ernæringsstandarder. Med DUMAS-metoden kan I optimere produktionsprocesser, forbedre opskrifter og sikre ensartet produktkvalitet. Dette værktøj er værdifuldt til at forstå, hvordan kvælstofindhold påvirker produktets næringsværdi og kvalitet.
Specifikationer:
- DUMAS-analyser til kvantificering af kvælstofindhold i fødevarer
- Effektiv til at analysere proteinindhold i forskellige fødevaretyper
- Hjælper med kvalitetskontrol og overholdelse af ernæringsstandarder
- Optimering af produktionsprocesser og opskrifter
- Sikrer ensartet produktkvalitet
- Rådgivning om justeringer i produktionsprocesser og ingrediensvalg
- Nøjagtig måling af kvælstofindhold for at opfylde ernærings- og kvalitetsstandarder
- Adgang til avancerede kemiske og fysiske analyser for at forbedre produktets ernæringsprofil
Dyno mill
Oplever I problemer med ujævn partikelstørrelse og dårlig opløselighed, eller har I et sensitivt produkt? Disse udfordringer kan føre til uønskede teksturvariationer og påvirke smagsoplevelsen negativt. Desuden kan ineffektiv partikelstørrelsesreduktion hindre den fulde udnyttelse af næringsstoffer og påvirke holdbarheden.
Vådformaling er en effektiv metode til at reducere partikelstørrelsen og opnå en ensartet tekstur i fødevarer. Denne proces forbedrer opløseligheden og sikrer, at smagsstoffer frigives jævnt. Ved at skabe mindre og mere ensartede partikler kan vådformaling også forbedre den biologiske tilgængelighed af næringsstoffer, hvilket øger produktets ernæringsmæssige værdi. Derudover bidrager det til en længere holdbarhed ved at forhindre sedimentering og fasedeling. Samtidigt er det en skånsom formalingsmetode, som kan bruges til følsomme produkter.
Specifikationer:
Vådformaling er en effektiv metode til at reducere partikelstørrelsen og opnå en ensartet tekstur i fødevarer. Denne proces forbedrer opløseligheden og sikrer, at smagsstoffer frigives jævnt. Ved at skabe mindre og mere ensartede partikler kan vådformaling også forbedre den biologiske tilgængelighed af næringsstoffer, hvilket øger produktets ernæringsmæssige værdi. Derudover bidrager det til en længere holdbarhed ved at forhindre sedimentering og fasedeling. Samtidigt er det en skånsom formalingsmetode, som kan bruges til følsomme produkter.
Specifikationer:
- Adgang til laboratorieskala vådformaler
- Mulighed for, at specialister udfører opgaven eller oplæring af jeres team
- Omfattende rådgivning for at sikre de bedste løsninger
- Test af forskellige ingredienser og justering af processer
- Styrkelse af løsningen med avanceret analyseudstyr
- Udstyr inkluderer: Turbiscan, G3 partikelstørrelsesmålinger, Mastersizer og udviklingskøkken
- Minimumsmængde: 1 L
Mikrobølgevakuum tørrer
Oplever I problemer med kort holdbarhed, forringet produktkvalitet eller har I et produkt, der er temperatursensitivt, eller som I gerne vil have tørret på en skånsom måde? Vi står klar til at rådgive jer om den bedste løsning.
En løsning på disse udfordringer kunne være brugen af vores mikrobølgevakuum tørrer (Enwave). Denne metode kombinerer mikrobølger og vakuum for at bevare essentielle næringsstoffer, smag og farve ved lavere temperaturer. Metoden kan tørre på cirka halvdelen af tiden, sammenlignet med en frysetørre, hvilket resulterer i en mere energieffektiv proces, der reducerer omkostninger og forbedrer produktkvalitet og holdbarhed.
Specifikationer:
En løsning på disse udfordringer kunne være brugen af vores mikrobølgevakuum tørrer (Enwave). Denne metode kombinerer mikrobølger og vakuum for at bevare essentielle næringsstoffer, smag og farve ved lavere temperaturer. Metoden kan tørre på cirka halvdelen af tiden, sammenlignet med en frysetørre, hvilket resulterer i en mere energieffektiv proces, der reducerer omkostninger og forbedrer produktkvalitet og holdbarhed.
Specifikationer:
- 10 kW labskala Enwave maskine
- To opsætninger: bakker og tromle for fleksibel tørring
- Kapacitet på 1,5-20 kg produkt pr. tørring
- Egnet til tørring af frugt, grøntsager og snacks
- Rådgivning fra tørringseksperter
ESR
Oplever I udfordringer med oxidation, som kan føre til tab af smag, farve og næringsstoffer i jeres fødevareprodukter? Er der usikkerhed omkring produktets holdbarhed, eller oplever I variationer i kvalitet mellem batchs? Så står vi klar til at hjælpe med at løse problemerne i samarbejde med jer.
En løsning på de nævnte udfordringer kunne være at undersøge produktet ved brug af Elektron Spin Resonance (ESR). ESR er en avanceret metode til at detektere og kvantificere frie radikaler i fødevarer. Ved at analysere oxidative processer kan ESR hjælpe jer med at forstå og kontrollere oxidation, forbedre produktets stabilitet og forlænge holdbarheden. Dette giver mulighed for optimering af både formuleringer og emballagedesign.
Specifikationer:
En løsning på de nævnte udfordringer kunne være at undersøge produktet ved brug af Elektron Spin Resonance (ESR). ESR er en avanceret metode til at detektere og kvantificere frie radikaler i fødevarer. Ved at analysere oxidative processer kan ESR hjælpe jer med at forstå og kontrollere oxidation, forbedre produktets stabilitet og forlænge holdbarheden. Dette giver mulighed for optimering af både formuleringer og emballagedesign.
Specifikationer:
- ESR-analyser, der leverer præcise målinger af frie radikaler og oxidative processer
- Udstyret kan tilpasses en bred vifte af fødevarer
- Giver dybdegående indsigt i produktkvalitet
- Hjælper med at identificere kritiske kontrolpunkter
- Udvikling af strategier for at minimere oxidation
- Optimering af produktionen og sikring af ensartet høj kvalitet
Fluid bed
Oplever I problemer med ujævne partikelstørrelser, dårlig opløselighed, inkonsistent coating i jeres produkter, eller står I med materialer med høj massefylde? Så står vi klar til at hjælpe med at finde den rette løsning til at undgå dette i fremtiden.
Fluid bed teknologien er ideel til at tørre og granulere partikler. Teknologien kan være med til at sikre ensartede partikler og en effektiv tørring, hvilket kan være med til at forbedre opløseligheden og holdbarheden af jeres produkter. Derudover kan teknologien anvendes til præcis coating, hvilket kan være med til at sikre jævn påføring af eksempelvis smagsstoffer og beskyttende lag. Teknologien giver mulighed for præcis kontrol over procesparametre, hvilket sikrer konsistente resultater og høj kvalitet.
Specifikationer:
Fluid bed teknologien er ideel til at tørre og granulere partikler. Teknologien kan være med til at sikre ensartede partikler og en effektiv tørring, hvilket kan være med til at forbedre opløseligheden og holdbarheden af jeres produkter. Derudover kan teknologien anvendes til præcis coating, hvilket kan være med til at sikre jævn påføring af eksempelvis smagsstoffer og beskyttende lag. Teknologien giver mulighed for præcis kontrol over procesparametre, hvilket sikrer konsistente resultater og høj kvalitet.
Specifikationer:
- Adgang til vores laboratorieskala Fluid Bed
- Konsulenter, der udfører opgaven i tæt samarbejde med jer
- Rådgivning fra tørringseksperter for at opnå den bedste løsning
- Analyseudstyr til evaluering af produktet, herunder:
- G3 mikroskop til analyse af partikelstørrelsesfordeling
- Vandaktivitetsmåler
- VSA (Vapor Sorption Analyzer)
- Rheometer med flowcelle
- Chemiske og fysiske analyser af pulveret
Foodini 3D-fødevareprinter
Har I behov for at skabe produkter, der kan tilpasses individuelle præferencer og diæter, men som samtidig har en god konsistens og høj kvalitet? Så har vi måske en løsning, der kan hjælpe jer på rette vej: en 3D-fødevareprinter.
En 3D-fødevareprinter kan skabe skræddersyede måltider ved hjælp af præcis kontrol over ingredienser og design. Den muliggør udvikling af komplekse former og strukturer, som traditionelle metoder ikke kan opnå. Desuden kan den effektivt reducere madspild gennem nøjagtig dosering og optimeret ingrediensbrug.
Specifikationer:
En 3D-fødevareprinter kan skabe skræddersyede måltider ved hjælp af præcis kontrol over ingredienser og design. Den muliggør udvikling af komplekse former og strukturer, som traditionelle metoder ikke kan opnå. Desuden kan den effektivt reducere madspild gennem nøjagtig dosering og optimeret ingrediensbrug.
Specifikationer:
- 3D-printteknologi til udvikling af fødevareprodukter
- Tilpasning til specifikke behov inden for produktudvikling og produktion
- Sikrer høj kvalitet og konsistens
- Rådgivning fra erfarne produktudviklere
- Erfaring med skræddersyede løsninger til sportsfolk og dysfagipatienter
- Mulighed for sensoriske tests og fokusgruppeinterviews i sensoriske testfaciliteter
Frysetørrer
Oplever I problemer som kort holdbarhed, forringet produktkvalitet, eller har I et temperatursensitivt produkt, som skal tørres på en skånsom måde? Så står vi klar til at rådgive jer til den bedste løsning.
En løsning på de nævnte problemer kunne være frysetørring. En frysetørrer fjerner væske ved lave temperaturer og under vakuum. Dette resulterer i en skånsom tørring af jeres produkter sammenlignet med klassiske varmebaserede tørringsmetoder.
Specifikationer:
En løsning på de nævnte problemer kunne være frysetørring. En frysetørrer fjerner væske ved lave temperaturer og under vakuum. Dette resulterer i en skånsom tørring af jeres produkter sammenlignet med klassiske varmebaserede tørringsmetoder.
Specifikationer:
- Laboratorieskala frysetørrer til både fødevarer og non-food
- Mulighed for at få udført tørringsopgaver efter jeres ønsker
- Rådgivning fra tørringseksperter for skræddersyede løsninger
- Adgang til analyseudstyr til evaluering af det tørrede produkt, herunder:
- Vandaktivitetsmåler
- VSA (Vapor Sorption Analyzer)
- Klimaskabe til holdbarhedsstudier
- Maksimum kapacitet pr. tørring: 6 L væske
Morfologimikroskopi
Oplever I problemer såsom dårlig opløselighed, inhomogenitet eller dårlige flydeegenskaber med jeres pulveringrediens? Eller står I med en prøve, I mistænker for at være forurenet? Vi står klar til at hjælpe jer med at finde den rette løsning, så I kan undgå disse udfordringer fremover.
Med G3 mikroskopet kan vi undersøge disse udfordringer ved at karakterisere partikelstørrelse og form. Det er afgørende parametre for opløselighed, flydeegenskaber og homogenitet i et produkt. Derudover kan det identificere og karakterisere uønskede partikler i produktet. Mikroskopets evne til at levere detaljerede målinger gør det til et værdifuldt redskab i fødevareindustrien, hvor selv små variationer kan påvirke produktkvaliteten og forbrugeroplevelsen betydeligt.
Specifikationer:
Med G3 mikroskopet kan vi undersøge disse udfordringer ved at karakterisere partikelstørrelse og form. Det er afgørende parametre for opløselighed, flydeegenskaber og homogenitet i et produkt. Derudover kan det identificere og karakterisere uønskede partikler i produktet. Mikroskopets evne til at levere detaljerede målinger gør det til et værdifuldt redskab i fødevareindustrien, hvor selv små variationer kan påvirke produktkvaliteten og forbrugeroplevelsen betydeligt.
Specifikationer:
- G3 mikroskop til specifikke partikelanalyser
- Rådgivning fra pulvereksperter for skræddersyede løsninger
- Adgang til supplerende analyseudstyr, herunder:
- VSA (Vapor Sorption Analyzer)
- Reometer med flowcelle
- Densitetsmålinger
- Fysiske og kemiske analyser
- Mulighed for dobbeltbestemmelser for præcise analyseresultater
- Krav: Nok materiale afhængigt af antal analyser, der skal foretages
Homogenisator
Har I problemer med stabilitet, konsistens eller effektivitet i jeres fødevareprodukter? Vi står klar til at hjælpe jer med at finde den rette løsning til at forbedre jeres produkt og/eller proces.
En Panda PLUS 2000 homogenisator kan være løsningen på disse udfordringer. Gennem homogenisering kan stabiliteten og teksturen af en emulsion forbedres, hvilket sikrer en jævn partikelfordeling og en justeret viskositet. Dette kan for eksempel forbedre mundfølelsen af en plantebaseret yoghurt. Homogenisatoren kan også øge biotilgængeligheden af næringsstoffer og anvendes til en bred vifte af fødevareprodukter.
Specifikationer:
En Panda PLUS 2000 homogenisator kan være løsningen på disse udfordringer. Gennem homogenisering kan stabiliteten og teksturen af en emulsion forbedres, hvilket sikrer en jævn partikelfordeling og en justeret viskositet. Dette kan for eksempel forbedre mundfølelsen af en plantebaseret yoghurt. Homogenisatoren kan også øge biotilgængeligheden af næringsstoffer og anvendes til en bred vifte af fødevareprodukter.
Specifikationer:
- Laboratorieskala højtryks-homogenisator, med tryk op til 2000 bar og håndtering af viskositet op til 20.000 cP
- Arbejder ved temperaturer op til 90°C og har en flow rate på 9 l/h
- Resultaterne kan anvendes direkte i industriskala, da driftsprincippet er det samme som i industrimaskiner
- Supplerende analyseudstyr til rådighed: Turbiscan, reometer til viskositetsmålinger, samt kemiske og fysiske analyser
- Rådgivning fra fødevareeksperter og skræddersyede løsninger til jeres behov
Isoterm med VSA
Fugtighed og vandindhold har stor indflydelse på, om et pulver klumper eller om et produkt er sprødt. Ved at kende den såkaldte isoterm for dit produkt kan du undgå disse udfordringer. Der er stor forskel på, hvor meget fugt produkter absorberer, men også hvor hurtigt det sker. Derfor skal styringen tilpasses det aktuelle produkt.
Når isotermen kendes, kan du forudsige, hvilken emballage der skal vælges for at opnå den ønskede holdbarhed, sikre at din pulverblanding ikke forårsager klumpdannelse og finde det kritiske vandindhold for netop dit produkt.
Læs mere om processer og muligheder længere nede på denne side.
Når isotermen kendes, kan du forudsige, hvilken emballage der skal vælges for at opnå den ønskede holdbarhed, sikre at din pulverblanding ikke forårsager klumpdannelse og finde det kritiske vandindhold for netop dit produkt.
Læs mere om processer og muligheder længere nede på denne side.
Klimaskabe
Har I problemer med produkter, hvor I oplever dårlig holdbarhed, inhomogenitet eller kvalitetstab over tid? Eller står I med nye produkter, hvor I gerne vil undersøge holdbarheden nærmere? Vi er klar til at hjælpe med at finde den rette løsning.
Klimaskabe kan simulere specifikke temperatur- og fugtighedsforhold, som er vigtige parametre for at teste holdbarhed og kvalitetssikring af produkter. Derudover kan klimaskabe bruges til langtidsstudier, der hjælper med at forudsige, hvordan produkter opfører sig under forskellige opbevaringsforhold. Dette giver værdifuld indsigt i, hvordan man kan optimere emballage og opbevaring for at forbedre produktkvaliteten og forbrugeroplevelsen.
Specifikationer:
Klimaskabe kan simulere specifikke temperatur- og fugtighedsforhold, som er vigtige parametre for at teste holdbarhed og kvalitetssikring af produkter. Derudover kan klimaskabe bruges til langtidsstudier, der hjælper med at forudsige, hvordan produkter opfører sig under forskellige opbevaringsforhold. Dette giver værdifuld indsigt i, hvordan man kan optimere emballage og opbevaring for at forbedre produktkvaliteten og forbrugeroplevelsen.
Specifikationer:
- Vi tilbyder skræddersyede holdbarhedsstudier, som undersøger jeres specifikke forespørgsel
- Rådgivning fra vores eksperter for at opnå den bedste løsning for jeres behov
- Adgang til udstyr som mikrobiologiske analyser, MAP-pakker, vandaktivitetsmåler samt kemiske og fysiske analyser
- Klimaskabe med temperaturregulering fra 0-90°C og relativ luftfugtighed fra 10-90%
Kortvejsdestillator
Står I overfor udfordringer med oprensning af ingredienser, bevaring af flygtige komponenter eller sikring af produktkvalitet? I så fald kan I have behov for en metode, der håndterer følsomme produkter uden at kompromittere smag og kvalitet. Vi er klar til at hjælpe med at finde den rette løsning.
Kortvejsdestillation er en skånsom og effektiv metode til at fjerne urenheder, samtidig med at vigtige aromaer, smags- og næringsstoffer bevares. Ved at operere ved lave temperaturer under vakuum sikres det, at flygtige komponenter bevares, og produktkvaliteten forbliver høj. Denne metode er også mere energieffektiv og reducerer både omkostninger og miljøpåvirkning sammenlignet med andre destillationsmetoder.
Specifikationer:
Kortvejsdestillation er en skånsom og effektiv metode til at fjerne urenheder, samtidig med at vigtige aromaer, smags- og næringsstoffer bevares. Ved at operere ved lave temperaturer under vakuum sikres det, at flygtige komponenter bevares, og produktkvaliteten forbliver høj. Denne metode er også mere energieffektiv og reducerer både omkostninger og miljøpåvirkning sammenlignet med andre destillationsmetoder.
Specifikationer:
- Laboratorieskala kortvejsdestillator til separation og oprensning af fødevare-, kosmetik- og pharmakomponenter
- Kan håndtere prøver med viskositet op til ca. 2000 mPa ved destillationstemperatur
- Typisk fødehastighed på 0,5 til 1,5 kg/t og opnåelse af tryk ned til 0,001 mbar
- Max evaporationstemperatur på 350°C
- Rådgivning fra lipideksperter for den bedste løsning
- Adgang til analyseudstyr som HPLC og GC til evaluering af det separerede produkt
Dej reologi
Står I med udfordringer som inkonsistent dejkvalitet, problemer med tekstur eller behov for at tilpasse opskrifter til ændringer i råvarekvalitet? Oplever I problemer med enzymaktivitet eller glutenstyrke i jeres produkter? Vi er klar til at hjælpe med at finde løsninger.
Mixolab kan hjælpe med at analysere de reologiske og termomekaniske egenskaber af dej. Det bruges til at karakterisere dejudvikling, protein- og stivelsesmodifikation samt enzymaktivitet. Med Mixolab kan I optimere ingrediensblandinger, forbedre opskrifter og sikre ensartet produktkvalitet. Værktøjet er uundværligt til at forstå, hvordan ingredienser påvirker dejes opførsel under forarbejdning og bagning.
Specifikationer:
Mixolab kan hjælpe med at analysere de reologiske og termomekaniske egenskaber af dej. Det bruges til at karakterisere dejudvikling, protein- og stivelsesmodifikation samt enzymaktivitet. Med Mixolab kan I optimere ingrediensblandinger, forbedre opskrifter og sikre ensartet produktkvalitet. Værktøjet er uundværligt til at forstå, hvordan ingredienser påvirker dejes opførsel under forarbejdning og bagning.
Specifikationer:
- Mixolab-analyser til at løse problemer med dejkvalitet, tekstur, glutenstyrke og enzymaktivitet
- Rådgivning om opskriftsjusteringer og ingrediensvalg baseret på resultaterne
- Måling af glutenstyrke, enzymaktivitet og mere for at optimere produktudvikling
- Adgang til yderligere analyser og udstyr som Rheometer, DSC samt kemiske og fysiske analyser
Oxipress
Står I med udfordringer som inkonsistent produktkvalitet, problemer med oxidativ stabilitet i olier og fedtstoffer, eller behov for at forudsige holdbarhed af fødevarer? Oplever I vanskeligheder med at sikre ensartet kvalitet gennem forskellige produktionsbatches eller ønsker I at optimere jeres antioxidanter? Er der behov for at forbedre jeres produktudvikling og formulering? Vi er klar til at hjælpe med at finde løsninger på disse udfordringer.
Oxipress er designet til at analysere oxidativ stabilitet i rene fedtstoffer og olier eller fødevarer og foder indeholdende fedtstoffer og olier. Dette værktøj hjælper med at forstå, hvordan ingredienser påvirker produktets stabilitet under forarbejdning og opbevaring. Med Oxipress kan I optimere jeres produktionsprocesser, forbedre produktkvaliteten og forlænge holdbarheden af jeres produkter.
Specifikationer:
Oxipress er designet til at analysere oxidativ stabilitet i rene fedtstoffer og olier eller fødevarer og foder indeholdende fedtstoffer og olier. Dette værktøj hjælper med at forstå, hvordan ingredienser påvirker produktets stabilitet under forarbejdning og opbevaring. Med Oxipress kan I optimere jeres produktionsprocesser, forbedre produktkvaliteten og forlænge holdbarheden af jeres produkter.
Specifikationer:
- Oxipress-analyser til at undersøge oxidativ stabilitet og holdbarhed
- Rådgivning om justeringer i produktionsprocesser og ingrediensvalg baseret på analyseresultaterne
- Udførelse af accelererede holdbarhedstest uden forudgående prøveforberedelse
- Karakterisering af oxidationsstabilitet i heterogene produkter og optimering af ingrediensblandinger
- Adgang til andre kemiske og fysiske analyser tilpasset jeres specifikke behov
Partikelstørrelsesfordeling
Få præcise målinger af partikelstørrelse og form for at optimere jeres produkter og processer.
Der er flere metoder til at måle partikelstørrelsesfordeling, herunder Mastersizer, sigtning og G3 morfologimikroskopi. Sidstnævnte giver yderligere information om partikelform (morfologi). Disse metoder hjælper med at karakterisere jeres produkter præcist og effektivt.
Specifikationer:
Der er flere metoder til at måle partikelstørrelsesfordeling, herunder Mastersizer, sigtning og G3 morfologimikroskopi. Sidstnævnte giver yderligere information om partikelform (morfologi). Disse metoder hjælper med at karakterisere jeres produkter præcist og effektivt.
Specifikationer:
- Mastersizer: Laser diffraktion til at bestemme partikelstørrelsesfordeling i pulver fra 0,1-2000 µm. Kræver 5-10 g pulver per måling
- Sigtning: Roterende bevægelse i sigtetårn fraktionerer pulver i 10 størrelsesfraktioner fra 63 µm – 8 mm
- G3 morfologimikroskopi: Analyserer partikelform og giver detaljer om partikelmorfologi
Partikler i luft
Et eksempel på en aerosol er partikler eller dråber i luft eller gas. Partikellaboratoriet har udstyr til præcis måling af partikelkoncentrationer i gasformige miljøer.
Læs mere hos Luft og Sensorteknologi her.
Læs mere hos Luft og Sensorteknologi her.
Partikler i væske
Partikellaboratoriet kan analysere partikler i forskellige væskesystemer, herunder suspensioner, emulsioner og gas i væske systemer.
Læs mere hos Luft og Sensorteknologi her.
Læs mere hos Luft og Sensorteknologi her.
Spraytørrer
Oplever du problemer som klumpdannelse, dårlig opløselighed, ujævn partikelstørrelse eller termisk følsomhed med dine pulveringredienser? Vi står klar til at hjælpe med at finde den rette løsning.
En løsning på disse problemer kunne være spraytørring. En spraytørre skaber fine partikler ved at sprøjte en suspension ind i en varm luftstrøm. Dette resulterer i ensartede, tørre partikler uden klumper, mindre partikler med større overfladeareal, som kan give bedre opløselighed. Desuden er spraytørring en skånsom metode, der bruger kortere tid og lavere temperaturer end andre tørringsmetoder, hvilket gør det muligt at tørre temperaturfølsomme ingredienser.
Specifikationer
En løsning på disse problemer kunne være spraytørring. En spraytørre skaber fine partikler ved at sprøjte en suspension ind i en varm luftstrøm. Dette resulterer i ensartede, tørre partikler uden klumper, mindre partikler med større overfladeareal, som kan give bedre opløselighed. Desuden er spraytørring en skånsom metode, der bruger kortere tid og lavere temperaturer end andre tørringsmetoder, hvilket gør det muligt at tørre temperaturfølsomme ingredienser.
Specifikationer
- Adgang til laboratorieskala spraytørrer
- Mulighed for både at få udført opgaven af vores specialister eller selv at blive oplært
- Rådgivning fra tørringseksperter for den bedste løsning
- Adgang til analyseudstyr som:
- G3 mikroskop til analyse af partikelstørrelsesfordeling
- Vandaktivitetsmåler
- VSA
- Rheometer med flowcelle
- Minimumsmængde: 100 mL prøve
- Typisk tørringstemperatur: 110–180°C
Støvudvikling
Mange pulvere støver, hvilket skaber udfordringer for arbejdsmiljøet i produktionen og øger behovet for rengøring ved afvejning og andre processer. Der er strenge krav til grænseværdier for støv i luften, og det er derfor vigtigt at kende præcis, hvor mange partikler der findes i produktet.
Vi kan hjælpe med at bestemme koncentrationen af partikler i produktionen og måle, hvor meget støv et givet pulver danner, når det flyttes. Vi kan også måle, hvor hurtigt pulverpartiklerne falder til jorden og dermed ikke længere udgør en risiko for arbejdsmiljøet.
Vi kan hjælpe med at bestemme koncentrationen af partikler i produktionen og måle, hvor meget støv et givet pulver danner, når det flyttes. Vi kan også måle, hvor hurtigt pulverpartiklerne falder til jorden og dermed ikke længere udgør en risiko for arbejdsmiljøet.
Texture
Står I med udfordringer som svingende produktkvalitet eller udvikling af et nyt produkt eller udskiftning af råvarer, hvor tekstur er afgørende for et godt slutprodukt? Vi er klar til at hjælpe med at finde en løsning på disse udfordringer.
En løsning kan være brugen af en Texture Analyser. Ved at anvende objektive og reproducerbare målemetoder kan man opnå god indsigt i, hvad der påvirker den svingende produktkvalitet. I produktudviklingsfasen kan kontinuerlige teksturanalyser hjælpe med at opnå den ønskede konsistens og mundfølelse, hvilket er vigtigt for udviklingen af nye, innovative fødevarer.
Specifikationer
En løsning kan være brugen af en Texture Analyser. Ved at anvende objektive og reproducerbare målemetoder kan man opnå god indsigt i, hvad der påvirker den svingende produktkvalitet. I produktudviklingsfasen kan kontinuerlige teksturanalyser hjælpe med at opnå den ønskede konsistens og mundfølelse, hvilket er vigtigt for udviklingen af nye, innovative fødevarer.
Specifikationer
- Alsidig analyse af tekstur i faste, flydende og semi-faste produkter
- Måler parametre som hårdhed, sprødhed, klæbrighed og elasticitet
- Værktøjer til analyse af brød, kød, yoghurt, saucer m.m.
- Ekspertrådgivning til optimal løsning af jeres udfordringer
- Adgang til reometre, udviklingskøkken og sensoriske faciliteter
Turbiscan
Står I overfor udfordringer med stabilitet og tekstur i jeres fødevareprodukter, både animalske og plantebaserede? Separation i emulsioner og uensartet tekstur kan påvirke produktkvaliteten og forbrugeroplevelsen. Der er behov for en løsning, der sikrer konsistens og forlænger holdbarheden.
Turbiscan er en effektiv metode til at analysere og overvåge stabiliteten i ikke-gennemsigtige emulsioner og suspensioner, såsom yoghurter og dressinger. Ved at måle både kort- og langsigtede ændringer i partikelstørrelse og fordeling kan Turbiscan forudsige fasedeling og hjælpe med at optimere formuleringer. Dette sikrer en ensartet tekstur og høj produktkvalitet.
Specifikationer:
Turbiscan er en effektiv metode til at analysere og overvåge stabiliteten i ikke-gennemsigtige emulsioner og suspensioner, såsom yoghurter og dressinger. Ved at måle både kort- og langsigtede ændringer i partikelstørrelse og fordeling kan Turbiscan forudsige fasedeling og hjælpe med at optimere formuleringer. Dette sikrer en ensartet tekstur og høj produktkvalitet.
Specifikationer:
- Stabilitetsanalyser med Turbiscan
- Målingstemperaturer fra 4-80°C
- Prøvevolumen: 1,5–30 mL
- Testopsætning tilpasset jeres behov
- Rådgivning fra eksperter i produktudvikling
- Adgang til udviklerkøkken og fysiske og kemiske analyser
VSA
Står I overfor fugt-, stabilitets-, holdbarheds- eller sensoriske udfordringer med jeres produkt, eller ønsker I at skifte emballagemateriale og opretholde samme holdbarhed? Vi står klar til at hjælpe med at finde årsagen og løse problemet, da det er afgørende for at sikre produkternes kvalitet.
En løsning kan findes ved brug af en Vapor Sorption Analyser (VSA). VSA’en kan måle, hvordan produkter optager eller afgiver fugt ved forskellige temperaturer og fugtigheder. Dette kan bruges til at analysere holdbarheds-, stabilitets- og sensoriske udfordringer. Den kan også forudsige, hvilken vanddampstransmissionshastighed en alternativ emballage skal have for at opretholde nuværende holdbarheder for produkter.
Specifikationer:
En løsning kan findes ved brug af en Vapor Sorption Analyser (VSA). VSA’en kan måle, hvordan produkter optager eller afgiver fugt ved forskellige temperaturer og fugtigheder. Dette kan bruges til at analysere holdbarheds-, stabilitets- og sensoriske udfordringer. Den kan også forudsige, hvilken vanddampstransmissionshastighed en alternativ emballage skal have for at opretholde nuværende holdbarheder for produkter.
Specifikationer:
- Avancerede VSA-målinger af fugtoptag og -afgivelse ved forskellige temperaturer
- Analyse af vanddampstransmissionshastighed for emballage
- Ekspertrådgivning til at optimere holdbarhed og stabilitet
- Adgang til andre analyseudstyr som vandaktivitetsmåler, tørstofmålinger og pulveranalyser
- Ønsker I at undersøge alternative materialer til indpakning, vil vi få brug for nogle specifikationer på materialet, såsom tykkelse og areal. Der skal bruges ca. 1 g prøve pr. analyse