Kurser

7 dages uddannelse 
Længerevarende forløb inden for et specifikt emne

Innovationsledelse - lær at lede og styre innovationsprocesser

24. februar til 5. juni 2025 Taastrup
26. august til 12. december 2025 Taastrup
23. februar til 19. juni 2026 Taastrup
DKK  42.999
ekskl. moms
Nr. 86200 P
Tilmeld dig
174 har allerede deltaget
4,3
Fremragende
28 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Få den viden og de værktøjer, du har brug for til at skabe succes i arbejdet med innovation. Uddannelsen giver, som den eneste i Danmark, mulighed for at blive certificeret på de i ISO 56000 beskrevne kompetencer, der styrker dig som innovationsleder.

Gør din organisation klar til succesfulde innovationsforløb

Bliv en nøgleperson i din organisations transformationer og udvikling gennem vores dybdegående 7-dages innovationsledelsesprogram. Denne uddannelse bygger på de anerkendte standarder inden for innovation management, ISO 56000-serien.
Du får de værktøjer og tilgange, der er nødvendige for systematisk at udvikle, lede og måle innovationsprocesser. Uddannelsen er designet til at modne såvel dig som din organisation til at drive innovation systematisk og bevidst.
Dette gør både dig og din organisation klar til at gennemgå digitale transformationer, bæredygtighedsomstillinger eller andre fornyelsesbehov inklusiv de særlige udfordringer og muligheder, der pt. skabes af AI.
 
Denne uddannelse er den eneste af sin slags, der klargør dig til certificering som innovationsleder. Certificeringen – under Dancert – er baseret på ISO 56000 standarden for innovationsledelse.
 

Deltagerprofil

Uddannelsen er målrettet dig, der arbejder med at lede innovationsopgaver eller innovationsprojekter i offentligt eller privat regi. Du er fx udviklingschef, mellemleder eller projektleder og ønsker viden og redskaber til, hvordan du på strategisk niveau og som teamleder styrker arbejdet med innovative processer.

 

Udbytte

  • Evne til at lede og styre innovationsforløb med indgående forståelse af ISO 56000 standarderne.
  • Træning i, hvordan du sikrer effektiv, engagerende og standardiseret praksis i innovationsledelse.
  • Kompetencer til at indsamle, analysere og anvende kritisk information om teknologier, markeder og slutbrugere, til brug i innovationsprocessen.
  • De nødvendige kompetencer og værktøjer, der gør dig til en innovationsleder, der kan håndtere digitale og bæredygtige transformationer samt integrering af AI-teknologier.
  • Bevidsthed om din egen og andres modstand mod innovation og indblik i de strategier, der sikrer håndtering heraf, støttet af en systematisk tilgang til forandringsledelse og innovationskultur.
  • En fremadskuende forretningsstrategi for innovation, der inkluderer en 2-3 års handlingsplan samt en GAP-analyse af jeres organisations nuværende innovationsmodenhed.
  • Viden om, hvordan I sikrer en klar retning og fokus for fremtidige innovationsinitiativer.

Det får du på uddannelsen

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 16 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

På dette kursus er der mulighed for overnatning.

Overnatning på internat

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

Modul 1: Innovation management and assessment (baseret primært på ISO 56002 og ISO 56004)
Introduktion til de grundlæggende principper for oprettelse og vedligeholdelse af et Innovationsledelsessystem, herunder:

Indblik i, hvordan man vurderer en organisations nuværende innovationskapacitet, identificerer områder til forbedring og implementerer effektive strategier, der fremmer en kultur af innovation.

Hands-on erfaring med, hvordan du anvender værktøjer og teknikker til måling og benchmarking af innovationens performance, hvilket er afgørende for kontinuerlig forbedring og vækst.
Modul 2: (internat): Creativity and Strategic Intelligence (baseret primært på ISO 56007 og ISO 56006)
Udvikling af dine evner inden for kreativitetsledelse og anvendelsen af strategic intelligence i innovationsprocessen, herunder:

Udforskning af metoder, der stimulerer og organiserer kreativ tænkning inden for teams.

Indsigt i systematiske tilgange til at indsamle og analysere information om markeder, teknologier og fremtidige trends for at guide strategisk beslutningstagning i innovation.

Hands-on erfaring i at identificere og udnytte kreative muligheder og omsætte indsigt til innovative løsninger.
Modul 3: Ledelse af innovationssamarbejde og design thinking (baseret primært på ISO 56003 og CEN 16555-3 om innovationstænkning).
Adressering af, hvordan du effektivt kan lede innovationssamarbejde samt fremme en kultur af innovativ tænkning i din organisation, herunder:

Strategier, der gør dig i stand til at bygge og vedligeholde succesfulde partnerskaber og netværk, både internt og med eksterne aktører for at maksimere innovationspotentialet.

Fokus på at udvikle evner inden for innovationstænkning, herunder hvordan du fremmer en tilgang, der udfordrer den traditionelle tankegang og fremmer kreativ problemløsning.
Modul 4: Intellektuel ejendomsret og innovation (baseret primært på ISO 56005)
Afdækning af vigtigheden af intellektuel ejendomsret (IPR) i forbindelse med innovation, herunder:

De forskellige former for IPR – herunder hvordan de kan anvendes til at beskytte og fremme innovation og den rolle, de spiller i kommercialiseringen af nye ideer.

Diskussion af strategier for effektiv IP-ledelse, og hvordan man integrerer IP-overvejelser i den bredere innovationsledelsesproces.
 

Anmeldelser af Innovationsledelse - lær at lede og styre innovationsprocesser

4,3
 
Fremragende Baseret på 28 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
Det var et utroligt godt og intensivt forløb. Som repræsentant for en offentlig institution skulle jeg finde min egen vej igennem, men det lykkes, for der er virkelig meget inspiration at hente.
 - Victor Mørk Johansen Arbejdstilsynet
Fantastisk feedback på opgaver og god variation i undervisningen generelt. Det er rart med en vekslen mellem teori og praksis.
 - Frederik Mølgaard Thayssen Medtech Innovation Consortium
Et fantastisk godt kursus, både afholdelse og gennemførsel og kompetente undervisere.
 - Rikke Hjort Hansen Teknologisk Institut
Super kursus. Ramte meget nøjagtigt mine behov.
 - Lasse Petersen Ringsted Forsyning A/S

Form

Uddannelsen forløber over 4 moduler (2+2+2+1 dag). Dertil en afslutningsdag med præsentation af en selvvalgt opgave og tilhørende feedbacksamtale. Mellem modulerne arbejder du på den selvvalgte opgave, som du får individuel sparring på. Den selvvalgte opgave har til formål at løfte din organisations innovationskompetencer – med afsæt i både strategi og teamledelse. Du arbejder således målrettet med, hvordan du strukturerer, rammesætter og faciliterer innovation i din egen organisation.
 
Undervisningen suppleres med 350 siders litteratur på engelsk.
 
Opgaven skal præsenteres ved uddannelsens afslutning. Dette er en forudsætning for at blive certificeret.
 
Uddannelsen afsluttes med certificering. Det er valgfrit, hvorvidt du ønsker at certificeres. Du modtager et kursusbevis, hvis du ikke ønsker certificering. Certificeringen (1. forsøg) er inklusiv i kursusprisen. Ved re-certificering skal denne tilkøbes.
 
Uddannelsens 2. modul gennemføres som internat.
 

Webinar

Hvis du ønsker at vide mere om uddannelsen i innovationsledelse, kan du tilmelde dig vores webinar, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål til underviserne. Læs mere om vores webinar her.

23078
23221
29009
Underviser

Erik W. Hallgren

4.44/5 (55 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Erik har 20 års erfaring som innovationskonsulent og er ekspert i at træne og udvikle virksomheder i forhold til produkt-service innovation og radikal innovation. Erik har en Ph.d. i Medarbejderdreven Innovation og MBA fra DTU og er certificeret Coach.

Underviser

Ole Kjeldal

4.42/5 (157 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Ole er specialist i Design Thinking, Innovation Management, Business Model Innovation og teknologisk transformation. Ole har en PhD i Design Thinking og Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University.

Underviser

Martin Aggerbeck

4.59/5 (63 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Martin er uddannet designingeniør fra DTU og har en Ph.d. i materiale- og overfladeteknologi. Han har undervist på Aalborg Universitet i konkrete metoder og processtyring indenfor Design Thinking, bæredygtighed og brugerinddragelse. Martin har i flere år undervist virksomheder i kreativitet og fejlangst. Hans undervisning er altid kendetegnet ved en hands-on approach til udvikling og læring.

Vælg dato

Taastrup
24. februar til 5. juni 2025
Taastrup
26. august til 12. december 2025
Taastrup
23. februar til 19. juni 2026

Vil du vide mere?

Selvledende medarbejdere - sådan leder du dem

Ønsker dine medarbejdere sig større spillerum og mulighed for at påvirke deres job? Selvledelse ses af mange virksomheder som en totalløsning til at dække alle behov...

Læs mere
 

TI-POD - EP #23: Personlig ledelsesstil

Podcast episode 23

Læs mere
 

Ledelse og filosofi kan være to sider af samme sag

Brug filosofien og menneskesynet fra de historiske perioder til at skabe en bedre forståelse af dine medarbejdere og din ledelsesstil.

Læs mere