Kurser

Billede der illustrerer kurset

Kurser i agil projektledelse

Agile metoder kan hjælpe projekterne med at blive langt bedre til at levere det rigtige produkt - hurtigere og billigere.

Lær, hvordan man får det bedste samarbejde mellem udvikling og kunde, og hvordan man coacher og faciliterer sit team til høj produktivitet og høj kvalitet.

På alle kurserne bliver du undervist af erfarne fagspecialister, der hjælper dig med at hæve dit niveau og blive en endnu større ressource på din arbejdsplads.

Husk: Er I flere fra din arbejdsplads, der har behov for samme opkvalificering, så tilbyder vi tilpassede firmakurser.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      Ingen kurser opfylder dine filtre

      Men vi har 54 andre kurser inden for Agil projektledelse.

      Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

      Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

      Indtast venligst et validt navn
      Tilmelder nyhedsbrev
      Tak for din tilmelding
      Teknisk fejl

      Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk

       

      Hvad er agil projektledelse?

      Kort fortalt betyder agil projektledelse, at man arbejder i såkaldte sprints. Et sprint er, når arbejdet deles op i mindre dele. I agile projekter anser man nemlig ikke verden for statisk, men at man løbende bliver klogere gennem projektforløbet. I agil projektledelse prioriterer du løbende mellem opgaverne, alt efter hvad der giver mest værdi, samtidig med at projektets produkter og resultater løbende evalueres og testes.

      Læs mere om agil projektledelse i artiklerne herunder:

      Deltag på et gratis webinar om Agil Projektledelse og bliv lidt klogere på, hvordan du kan tage det i brug i dit daglige arbejde:

      Agil projektledelse vs. traditionel projektledelse

      Agil projektledelse står i modsætning til traditionel plandrevet projektledelse fx vandfaldsmodellen, hvor man ønsker at beskrive og planlægge hele projektforløbet i starten af projektet. Problemet med de mere traditionelle metoder kan være, at man i praksis ikke kan overskue hele projektet fra start. Man kender ikke alle ønsker og behov, og man kan derfor ikke tage højde for, at omverdenen og vilkår måske ændrer sig undervejs.

      I agile projekter laver du noget planlægning i starten af projektet. Herefter går det agile projektteam i gang med at udvikle de vigtigste og højst prioriterede dele af produktet. Efter en udviklingsperiode vurderer, tester og evaluerer interessenterne det udviklede, og det besluttes, hvad der nu skal prioriteres udviklingsmæssigt. Derefter laves der igen planlægning, og det agile projektteam udvikler de prioriterede dele. Sådan fortsætter projektet i et antal ”sprints”, indtil man har et resultat, der kan give de ønskede forretningsmæssige gevinster. Agile projekter består således af et antal iterationer, der gentages, så længe det giver mening.

      Hvad er Scrum?

      Scrum er langt den mest anvendte og udbredte agile udviklingsmetode, og den skiller sig ud i forhold til andre agile udviklingsmetoder som eksempelvis SAFe og Kanban.
       
      Et af disse parametre er, at man i et Scrum-projekt gør brug af disse tre typiske roller, nemlig: Development team, Scrum Master og Product Owner. En af disse forskelle er, at man arbejder i tre forskellige roller, når man arbejder i Scrum, nemlig: et Development team, en Scrum Master og en Product Owner.

      I et Scrum projekt er de typiske roller: Development team, Scrum Master og Product Owner.

      Vil du vide endnu mere om Scrum-metoden, kan du læse mere i artiklerne:

      Hørebøfferne på og lyt til vores podcast om det agile metodelandskab

      Du kan også lytte til vores podcast-episode #17 'Det agile metodelandskab'. I afsnittet taler vi med Ole Jepsen, der har hjulpet mange danske virksomheder og organisationer med at tænke deres projekter og forretning mere agilt. Ole mener, at den agile metode fejlagtigt bliver beskyldt for at virke udisciplineret – hvor korte sprints kan virke som om at ”man lægger asfalten mens man kører”. Ifølge Ole jepsen kræver det dog meget stor disciplin ikke at lade sig friste til planlægge for langt frem.

      Lyt og kom med bag metoderne i det agile metodelandskab.