Vi sidder klar til at hjælpe, uanset hvilke spørgsmål du måtte have
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk
Byggebranchen er som mange andre brancher blevet langt mere kompliceret, og dette smitter naturligvis af på udviklingen af projektlederens rolle. I dag er projektlederen inden for et byggeprojekt langt fra enevældig. Processen består i høj grad af en dialog mellem flere parter i branchen. Dette betyder, at projektlederen skal være i stand til at sikre en tidlig inddragelse, et helhedssyn, samtidig med at der løbende skal tages hensyn til både energi og bæredygtighed. Denne forandring af rollen stiller krav til, at du som bygherre løbende bliver styrket i dine projektlederkompetencer.
Et effektivt byggeprojekt starter allerede på tegnebrættet, hvor der tages højde for alle aspekter og problemstillinger, som kan opstå i processen og dermed effektiviseres på bedste vis. Foruden effektivitet skal dette være med til at sikre projektets økonomi.
Læs artiklerne:
Samarbejdet med flere interessenter i et byggeprojekt stiller krav til, at projektlederen har en vis indsigt i egen adfærd og tager ansvar for udvikling af egen personlig kapacitet. Kommunikation, håndtering af konflikter og evner i at udvise gennemslagskraft og håndtere forandringer er en del af projektlederens arbejdsvilkår. Der er altså kommet et langt større fokus på de bløde værdier hos projektledere – også inden for byggebranchen. Vigtigheden her er, at du som projektleder er i stand til at tage udgangspunkt i egne og andres styrker.
Lyt også til vores podcasts om projektledelse:
Risikostyring handler om at eliminere usikkerhed ved at reducere tab og skader på et projekt. Dette sikres på bedste vis ud fra en systematisk proces, hvor du identificerer, måler og kontrollerer de økonomiske risici, der er forbundet med et byggeprojekt.