Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Psykologisk tryghed – vejen til større trivsel og forbedrede resultater

Tid & sted
Tilbydes som firmakursus.

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til kurser@teknologisk.dk for at høre mere.
Pris efter aftale
Nr. 91712 P

På et lukket forløb i din organisation eller virksomhed arbejder vi med, hvordan I sammen kan skabe og styrke et psykologisk trygt miljø, der bringer det bedste frem i alle medarbejdere og i teamet/organisationen som helhed. Et miljø, hvor alle oplever, at de kan bidrage positivt og være med til at skabe stor værdi og resultater.

Styrk trivsel og resultater

Organisationer, der vil forblive relevante og resultatskabende i vores komplekse, foranderlige og uforudsigelige verden, kan med meget stor fordel opbygge psykologisk trygge arbejdsmiljøer, der bringer det bedste frem i alle medarbejdere og teams.

Psykologisk tryghed er katalysatoren, der skaber mere engagerede medarbejdere, stærkere teams og de bedst mulige resultater. Det letter håndteringen af forandringer og udfordringer, forebygger kriser og styrker organisatorisk læring, udvikling og innovation. Med andre ord er psykologisk tryghed i jeres team, gruppe eller organisation forudsætningen for, at I oplever størst mulig trivsel, arbejdsglæde og -tilfredshed samtidigt med, at der skabes øget værdi og forbedrede resultater.

Deltagerprofil

Dette forløb henvender sig til teams og organisationer, der ønsker at styrke psykologisk tryghed for at skabe de bedste betingelser for såvel trivsel som præstation og værdiskabelse.

Forløbet kan være rettet mod fx et enkelt team eller en afdeling, der ønsker at styrke trygheden iblandt dem. Det kan også være rettet mod at flytte hele jeres organisation eller virksomhed i retning af øget tryghed, trivsel og værdi.

 

Udbytte

  • Identifikation og realisering af potentialer både på medarbejder- og organisationsplan
  • Styrket evne til læring samt til håndtering af fejl og/eller udfordringer
  • Tryghedsfremmende kommunikationskompetencer
  • Indsigt i gruppedynamikker samt styrket inklusion og samarbejde
  • Forbedret mødefacilitering, der understøtter tryghed og åben, ærlig tale
  • Øget psykologisk tryghed, trivsel og arbejdsglæde som fundament for forbedrede resultater og øget værdiskabelse

Indhold

  • Viden om, hvad psykologisk tryghed er, hvad det kan, og hvorfor det er vigtigt
  • Indsigt i psykologiske mekanismer, der driver os individuelt såvel som i grupper
  • Træning i læringsorienteret kommunikation og adfærd
  • Træning i at handle og kommunikere på måder, der understøtter tryghed og trivsel
  • Konkrete redskaber og teknikker, der kan øge psykologisk tryghed
  • Forskningsbaseret teori, modeller og viden omsat til let implementerbare værktøjer

Form

Møde med ledelsen

Et forløb i psykologisk tryghed begynder altid med et møde med ledelsen for den gruppe, der skal gennem forløbet. På dette møde introduceres ledelsen til de grundlæggende principper bag psykologisk tryghed samt til forløbet. Der afklares, forventningsafstemmes, og planen for forløbet lægges fast.

Fælles undervisning

Dernæst indledes selve forløbet med fælles undervisning for alle deltagere. Den fælles undervisning kan tage form som fx en medarbejderdag for hele organisationen eller som et kursus af en eller to dages varighed for mindre grupper.

Underviseren holder oplæg, og medarbejderne inviteres til dialog- og refleksionsbaserede øvelser for at integrere viden og værktøjer. Ved større grupper vil facilitatorer hjælpe med at støtte og styre øvelserne.

Det anbefales, at der laves en anonym måling af den psykologiske tryghed, så effekten af de efterfølgende forløb tydeliggøres.

Forløb og forankring

Umiddelbart efter den fælles undervisning overtager organisationen forløbet (medmindre andet ønskes), som gennemføres ud fra et enkelt, skriftligt forløbsprogram, der er blevet afstemt på det indledende møde med ledelsen. Forløbet folder sig ud over syv perioder, hvor hver periode har sit eget tema, relateret til psykologisk tryghed.

Ledelsen har mulighed for at definere længden på perioderne, men typisk anbefales en uge eller to. Periodelængden bliver afklaret på det indledende møde med ledelsen.

Hver periode består af to primære dele:

  • Hver enkelt medarbejder opfordres individuelt til at forholde sig til periodens tema, som præsenteres gennem et kort skriftligt oplæg med forslag til refleksion og handling for den enkelte medarbejder. Denne del kræver ikke, at der specifikt sættes medarbejdertid af.
  • Perioden afsluttes med et team-/afdelingsmøde for medarbejdere og nærmeste leder, hvor formålet er at evaluere på perioden og trække læring ud.

Ledelsen har mulighed for at definere længden på møderne, men typisk anbefales 60-90 minutter. Hvordan og hvornår møderne skal afholdes, afklares på det indledende møde med ledelsen.

Som afslutning på forløbet anbefales det at foretage en anonym måling af udviklingen af den psykologiske tryghed.

30365
Underviser

Julie Gadegaard

Julie arbejder med udvikling af mennesker og med at skabe reel forandring. Hendes specialer er mental kapacitet og balance, kommunikation, mindfulness og kognitiv psykologi. Julie har en baggrund som cand.comm. Hun er certificeret mindfulness instruktør og terapeut. Julies undervisnings-stil er engagerende og inspirerende, og så gør hun en dyd ud af at levere praksisnær undervisning og værktøjer.