Produktudvikling af fødevarer
Produktudvikling af fødevarer
Teknologisk Institut tilbyder adgang til viden, laboratorier og pilotanlæg til udvikling af fødevarer og drikkevarer. Fra opskriftsudvikling og til test – vi hjælper med at realisere nyskabende fødevareprojekter effektivt.
Står I med en teknisk udfordring eller ønsker at ramme den helt rigtige smag i produktudviklingen af nye fødevarer eller drikkevarer, kan Teknologisk Institut hjælpe. Vi står klar med et samlet tilbud om adgang til viden om fødevareteknologi, fødevarelaboratorier, udviklingskøkkenet FoodtureLab®, et sensorisk laboratorie, samt pilotanlæg indenfor udvalgte applikationer.
Med denne adgang til viden og faciliteter som vores udviklingskøkken FoodtureLab® kan din virksomhed udvikle de rigtige produkter på kortest mulig tid. Dette omfatter nyere trends såsom plantebaserede produkter, fødevarer med insekter som ingredienser og nyskabende koncepter inden for convenience, sundhed og snacking.
Muligheder:
Opskriftsudvikling
Nye ingredienser
Procesudvikling
Holdbarhed
Receptændringer
Fermentering
Fra produktidé til lancering - og løbende udvikling
Hos Teknologisk Institut har vi kompetencerne til hele processen omkring produktudvikling. Fra markedstest af dit koncept og udvikling af produkt og ingrendiensers konsistens, struktur og tekstur. Til test i vores fødevaregodkendte Pilot Produktion, tilpasning og kvalitetssikring af fødevaressikkerhed, mærkning og klimabelastning.
Se tidligere produktudviklings-projekter:
Umami: Nøglen til forbedring af smagen i plantebaseret køderstatning
Teknologisk Institut har, for at udvikle plantebaserede kødalternativers position på markedet, testet forskellige umamismagsgivere med forbrugertests og et sensorisk trænet dommerpanel.
Læs mere her.Restfraktion fra Spirulina algeproduktionen på Island skal blive til B12-vitamin i plantebaseret kost
Nyt udviklingsprojekt vil revolutionere funktionelle fødevarer med mere klimavenligt dyrket Spirulina rig på biologisk aktivt vitamin B12.
Læs mere her.Fra restprodukt til vegansk og økologisk emulgator med kurs mod det internationale marked
Økologiske, plantebaserede fødevareprodukter møder ofte den stopklods, at udvalget af godkendte tilsætningsstoffer er mindre.
Læs mere her.Urter gør alkoholfri vin til en spændende smagsoplevelse
En smagfuld alkoholfri vin er resultatet af et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Cold Hand Winery. Efter tests og finjusteringer er vinen nu klar til produktion.
Læs mere her.Ny energidrik udnytter restressourcer og indeholder bæredygtigt protein
Teknologisk Institut hjælper to start-ups med at udvikle en bæredygtig og økologisk energidrik, hvori der indgår en novel food.
Læs mere her.Bæredygtige proteiner og smagsmaskering driver den grønne udvikling
Plantebaserede fødevarer er i rivende udvikling. Teknologisk Institut hjælper fødevarevirksomheder med at sammensætte produkterne, så de imødekommer forbrugernes forventninger til smag og konsistens.
Læs mere her.Imødekom forbrugernes krav til bæredygtighed med insekter
Insekter er oplagt som alternativ og velsmagende proteinkilde. Arbejder din virksomhed med bæredygtig produktudvikling, så læs med her, og bliv klogere på insekternes potentiale.
Læs mere her.Det skal du vide om holdbarhed af fødevarer
Arbejder du med produktudvikling af fødevarer, eller ønsker du at komme i gang med det? Så deler produktudviklerne på Teknologisk Institut her ud af deres viden om holdbarhed.
Læs mere her.4 gode råd: Sådan lykkes du med din produktudvikling
Arbejder du med produktudvikling af fødevarer, eller ønsker du at komme i gang med det? Så deler produktudviklerne på Teknologisk Institut her ud af deres bedste tips.
Læs mere her.Brugen af danske ingredienser i udviklingen af sundere fødevarer skal styrkes
I et nyt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Teknologisk Institut kortlægges ingrediensers potentiale inden for udvikling af sundere fødevarer.
Læs mere her.Vegansk ost på danske råvarer
Virksomheden DICAS er i samarbejde med Mad Synergi og Teknologisk Institut om udviklingen af en basisopskrift på vegansk "ost" på danske råvarer.
Læs mere her.Samarbejde giver nyt liv til dansk peberrod
Dansk produceret peberrod passer godt ind i trends omkring den gode smagsoplevelse, økologi og sunde fødevarer. Carlsens Food er derfor på vej med en økologisk peberrod.
Læs mere her.Innovativ kvarkdessert
Innovative ”desserter på køl” vil snart se dagens lys. Et mejeriprodukt på en base af kvark. Video åbnes i nyt vindue.
Læs mere her.Insektjuice lavet på fårekyllinger er rig på B12 vitamin
En juice bestående af æbler og fårekyllinger lyder måske som en lidt speciel kombination, men der er faktisk mange sundhedsmæssige fordele at hente i fårekyllingejuicen.
Læs mere her.Samarbejde skal udvikle glutenfrie produkter i verdensklasse
Nordic Glutenfree Bakery er et nyetableret industrielt bageri, som satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter.
Læs mere her.Ny naturlig rød fødevarefarve er velegnet til eksport
Biotekvirksomheden Chromologics har udviklet en fermenteringsproces til fremstilling af rød fødevarefarve, som er både er naturlig, halal- og kosher-certificeret samt vegansk.
Læs mere her.Instant produkter: Agglomerering kan forbedre pulveres opløselighed
Agglomerering er en simpel proces, der med enkle midler kan ændre et pulvers egenskaber og blandt andet give det instant opløselighed.
Læs mere her.Nu skal fremtidens fødevarer 3D printes
Teknologisk Institut vil forme fremtidens fødevarer i 3D printere. Målet er bedre produktudvikling i fødevareindustrien samt sundere og mere spiseværdige måltider til fx børn, ældre og syge.
Læs mere her.