Cases med mikroanalyse og imaging
Vi hjælper en lang række kunder med forskellige udfordringer og opgaver inden for mikroanalyse, imaging og nanobelægning, og vi udfører også case-studier inden for disse forretningsområder.
Nedenfor finder du et udvalg af vores cases, der viser spændvidden i vores arbejde og kompetencer.
Casestudie: Blødt væv i små fisk
I dette casestudie anvendte vi fasekontrast-tomografi ved ESRF til at lave billeder af fisk med en hidtil uset detaljegrad i de indre organer. Formålet med undersøgelsen var at studere fordøjelsen af forskellige eksperimentelle diæter. Med de tredimensionelle tomografidata er det muligt at studere fordøjelsen af eksperimentel foder, når det passerer gennem fisken.
Læs mere
Casestudie: Visualisering af struktur i foderpiller
I dette casestudie blev foderpiller visualiseret ved hjælp af både Mikro-CT i laboratoriet og fasekontrast-tomografi (HiP-CT, synkrotronkilde). Med tilføjelsen af fasekontrast er det muligt at skelne mellem forskellige typer organisk materiale, og det øgede signal-til-støj-forhold forbedrer også i høj grad visualiseringen og mulighederne for kvantificering af data.
Læs mere
Casestudie: Fiskoliekapsel undersøges i 3D
Mikro CT-scanning er velegnet til 3D undersøgelse af små prøver og produkter, i dette eksempel en fiskoliekapsel. Formålet med undersøgelsen er primært at undersøge kapselens tykkelse i 3D - på denne måde er det muligt at identificere potentielle strukturelle fejl eller svagheder. Datasætet gør det også muligt at beregne volumen af både fiskolie og kapsel.
Læs mere
Casestudie: Porøsitet i farmaceutiske produkter
I dette casestudie blev porøsiteten af to håndkøbsmedicin (OTC1 og OTC2) medicintabletter undersøgt med mikro-CT-scanning, kviksølvsporosimetri og gasadsorption. De to OTC-lægemidler, har samme virkning, men OTC1 hævder at have en hurtigere effekt.
Læs mere
Casestudie: Nikkels rolle i avanceret katalyse
Vores forskning fokuserer på at gøre produktionen af ren energi mere bæredygtig og omkostningseffektiv. Vi undersøger måder at reducere brugen af iridium, et sjældent og dyrt metal, i brintproduktionssystemer. Kan vi forbedre katalysatorens ydeevne ved at tilføje nikkel til allerede eksisterende katalysatorer, mens vi samtidig bruger færre knappe ressourcer? Et sådan gennembrud kan potentielt gøre grøn brintteknologi mere tilgængelig og udbredt, og dermed understøtte den globale omstilling til renere energikilder.
Læs mere