Korrekturlæser er ikke en beskyttet titel, men Den Danske Korrekturlæseruddannelse er det tætteste, du kan komme på en officiel korrekturlæseruddannelse i Danmark. Uddannelsen gør ordvalg, sætningsopbygning og tegnsætning til en del af din værktøjskasse, så tekst, der har været igennem dine hænder, fremstår korrekt, og budskabet, du vil have frem, er klart.
Udover at få styr på de gældende retskrivningsregler får du på uddannelsen stor indsigt i grammatikken – den sproglige forklaring – bag reglerne, så du samtidig bliver bedre til at forklare andre, hvad der er rigtigt og forkert. Du får også redskaber til at læse korrektur digitalt. Du lærer, hvordan du bedst bruger onlineordbøger, og hvilke digitale redskaber der kan lette dit redigerings- og korrekturarbejde. Her bliver du oplyst om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på, hvis du bruger chatGPT eller andre AI-chatbotter, og hvilke fordele det vil give dig i arbejdet med skriftlige produkter.
Uddannelsen henvender sig til dig, der allerede læser korrektur på egne og andres tekster, og til dig, der gerne vil styrke dine – i forvejen gode – sproglige kompetencer indenfor tekstopbygning og retskrivning, herunder retstavning og tegnsætning.
Udover at være god til at stave og skrive skal du have et grundlæggende kendskab til de grammatiske kategorier som ordklasser (fx navneord/substantiver), bøjningsmønstre (fx flertal/pluralis) og sætningsled (fx grundled/subjekt). Vi bruger disse begreber, når vi gennemgår retskrivningsreglerne. Hvis du er i tvivl om dit niveau, kan du med fordel starte med grundkurset Vild med dansk.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Erfaren underviser
Maks. 12 deltagere
Fuld forplejning
Certificering / eksamen
Øvelser og inddragelse
Materiale på dansk
Undervisning på dansk
Gratis parkering
Det er virkelig et fantastisk kursus, hvis man er lidt sprognørd og godt kan lide at lege med tekster. Og godt at være på kursus med andre, der har den samme interesse.- Maria Louise Jørgensen
Censor på uddannelsen er Kirsten Rask.
Kirsten er censor på uddannelsen. Hun er cand.mag. og har mange års erfaring med at undervise i og analysere det danske sprog. Hun arbejder som underviser, universitetscensor i kommunikation og sprog og ordbogsforfatter for Gyldendal. Kirsten har skrevet mange bøger om sprog, fx Korrekturlæserens Grundbog, Stilistik til Tiden og Sprogets Magi og Ordenes Kraft. Kirsten har i kraft af sin store faglige viden været grundlæggeren af uddannelsen.
Katrine er cand.mag. i lingvistik med speciale i dansk sprog og grammatik. Hun arbejder som underviser, tekstredaktør og korrekturlæser. Katrines fokus er at lade viden om sprog være et nyttigt redskab for den skrivende. Blandt andet har hun udviklet et online kommakursus hos Dansk Sprognævn og et undervisningsmateriale, der gør det nemt at slå op i Retskrivningsordbogen og få mest ud af den information, der står deri.
Taastrup 12. marts til 14. maj 2025 Black Days -30 % | |
Aarhus 20. august til 24. oktober 2025 | |
Taastrup 22. oktober til 5. december 2025 | |
Taastrup 25. marts til 3. juni 2026 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk
Hvilket komma sætter vi egentligt i Danmark? Sætter vi grammatisk komma, eller sætter vi nyt komma? Få svaret og lær nogle vigtige huskeregler omkring at sætte komma...
Læs mereReferatteknik indebærer mange ting. Man skal både lytte, forstå, sammentrænge, formulere og notere på samme tid. Få her gode råd til en effektiv referatteknik.
Hvor god er du til dansk retskrivning? Test dig selv, og se hvor godt du klarer dig.